Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod vzdchuchu sklep

Od: tomas44 odpovědí: 10 změna:
Zdravim chtel bych si po sklepe rozvest vzduch od kompresoru...trubky bych chtel pouzit plastove vodovodni(ppr trubky) akorat nemam zadnou zkusenost se svarovanim trubek...je mozne pouzit do spoju ,,pp spojky,, misto svarovani? Foto viz priloha...druha fotka je kompletu jak bych si to cca predstavoval...delka celeho potrubi cca 15metru...tlak 8 bar...predem diky
Rozvod vzdchuchu sklep
Rozvod vzdchuchu sklep #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No, je to použitelné, jenže tyhle spojky mají tendenci občas profukovat - ony jsou totiž určeny na PE hadice.

Lepší je skutečně použít svářené PPR, to sváření není věda, je to spolehlivé a hlavně dá se potrubí dobře vyspádovat, což je velmi důležité kvůli kondenzátu v potrubí.

tomas44
hodnocení

Dekuji za odpoved ale i presto ze svarovani je jednoduche tak i kvuli samotne montazi a zkusenostem se mi vic zamlouvaji pp spojky...spis mi jde o to jestli stim ma nekdo konretni zkusenosti

No vždyť píšu - několikrát si zákazník vymínil, že máme tahat rozvody těmito spojkami. Ano, dá se to, ale často to propouští, museli jsme kvůli tomu řešit plošinu, abychom se dostali k potrubí a poutahovali to, jenže to po chvíli zase syčí.

Když chcete montované spojky jděte do profi potrubí a spojek.

dovavanik.cz/...

Ovšem ceny jsou vyšší

tomas44
16.12.21 20:55
hodnocení

Ok dekuji

re4zon
hodnocení

1x
Ty spojky dost mozna ten tlak neudrzi. A hlavne jsou docela drahe a pouzitelna svarecka stoji par stovek, k tomu ti zustane. Zkusenosti nepotrebujes, jen kus trubky a par fitinek na vyzkouseni. Udelas tri svary a umis to dostatecne, pokud nejsi uplne levy. A zvlast na vzduch to nemusis nijak moc resit, kdyz to prdne, opravis to. Kdybys tahal vodu a chtel ji zahazet, bylo by to neco jineho.
tomas44
hodnocení

No prave ze ta spojka stoji kolem 30kc a budu jich potrebovat cca 5 takze to neni nic extra drahe...a myslite ze se tlakem rozstreli spojka nebo ze zni vyleti trubka?
re4zon
Nevystreli, ale bude to sycet ven ve spoji, takze dost klesne tlak.

hodnocení

0x

Zapomeňte na tyto spojky! Naprosto neprofesionální ! Není určeno na rozvody plynů!

16.12.21 22:58

kimbert*
hodnocení

0x

Taky doporučuji jako ostatní rádci si třeba půjčit svářečku a svařit potrubí z PPR trubek,nikdy jsem to nedělal a když jsem dělal rekonstruci podkroví a novou koupelnu tak komplet vodu jsem si z přízemí natahal a svařil sám,jinak v práci jsme používali tento systém na rozvod vzduchu gms.cz/... ,hadice se jednoduše zasune do spojky,variabilní ,kdykoli je možnost rozpojit a předělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]