Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení heraklitové stěny

Od: xjar* odpovědí: 4 změna:

Zdravím Vás pánové. Potřebuji poradit jak udělat co nejjednodušeji zateplení pokoje ve starším RD. Jedná se o pokoj ve 2.patře kde jsou 3 stěny zděné až po strop, jedna zhruba do výšky 120cm. Od výšky 120cm nad podlahou již zasahuje střecha. Toto zkosení je provedeno heraklitem přímo na desky které jsou na trámech. Na heraklitu je rákos a omítka. Navrhněte mi prosím nějaké schůdné, rychlé a levné řešení. Chtěl bych se vyhnout celkovému rozebrání střechy. Napadá mně nalepit EPS přímo na heraklit nebo vytvořit rošt a do nej naskládat isover. Děkuji předem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
"prosím nějaké schůdné, rychlé a levné
řešení."
máte špatné kriteria na zateplení.
Sřechu nemusíte rozebírat, ale heraklit musí pryč. Jak silný polyš si přestavujete? Alespoň 25cm!
souhlasíte?
xjar*
hodnocení

Mám nachystaný 20cm, ale dle vaší reakce to bude málo. Mohou být 2 vrstvy na sobě - jak bych to jen řekl... naostro? Heraklit tedy odstraním až na desky. Co dál bude potřeba?

xjar*
hodnocení

Jen mi pořád vrtá hlavou jak přichytit 30cm polystyren na dřevené desky. Vruty 30cm zadlabat + podložky. Nebo lepe PUR pěnu ct84express.ceretherm.cz/... Zevnitř pak předpokládám lepidlo - perlinku - lepidlo.

přilepíte kvalitní pěnou, kvalitně k podkladu a bez kotvení.

Tytan 753 a video (třeba) nebo i jinak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]