Pokud chcete menit jen ty poškozeny tak ja to delal tak že sem flexou a tenkým kotoučem obřezal spary a pak vzal majzlík a kladívko a opatrne to sundal
a čim sundám ten "cement to je?" a čim pak to zase nahodim? Pokud nebude vadit "zvýšení" nad okolní stěnu o cca 3mm, stačí stávající "cement" jen srovnat do roviny, hlavně v místě spár a nalepit flexi lepidlem obklad nový...
Nedávno jsem pracoval na rekonstrukcu v ÚSP-osekal jem hooodně m2 obkladu-ještě klasika formát 15xc15cmPokud bych chtěl, tak z m2 tj 44ks bych sundal bez poškození minimálně 40ks a to balo jan na SDK tak na cihlené zdi omítlé jádrovou maltou ! Za to doma , obklad (zase 15x15cm ) na umakartovém jádru, který jsem si sám obkládal, nešla bez poškození sundat ani jedna obkladačka!
Ale to hlavní jsem zapomněl napsat-nejlepší je na tuto práci Multifunkční špachtle jako je v odkazu ( dek.cz/... )
Vše osekat včetně lepidla, nebo novým lepidlem srovnat staré řádky do roviny a lepit nový obklad. Jiný postup bohužel možný není ani kdyby jste pořádně bouchnul dveřmi nebo pořádně zařval
Záleží, jak to drží. Mohlo by to jít tak, že strčíte něco pevného do té škvíry v lepidle vytvořené vroubky stěrky (ideálně do několika) a zapáčíte. Klidně silou, buď se kachlička odloupne, nebo zlomí. Když se zlomí, tak asi není šance.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.