Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Suche podlahy

Od: 999pepa* odpovědí: 43 změna:

Dobrý den.
Přestavuji starou chalupu a řešim podlahy v půdním prostoru. Vyházel jsem starý prkna a všechen bordel co byl pod nima. Zustali mi tam ručně tesaný trámy o průměru cca 250 mm rozestupem 1100-1200 mm (mezi sebou). Pod nima jsou položený tenky trámy a na nich přichycený strop.
Rovinu získám tak že po stranách natluču 50mm fošny,potřeboval bych poradit co mám použít jako záklop. Jestli prna,nebo desky jak silný( mam možnost sehnat 24 mm prkna,napadá mně,že bych je dal dvojitě a nahradil tak alespon castecne pero drážku),parozabranu (jakou a kam),zvukovou izolaci atd. nahoru 2x osb desky - nic levnějšího jsem zatim nevymyslel?
Jak se řeší u suchýh podlah možnost vytápění?
Děkuji za odpověď Matějka

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Asi mam delsi vedeni, ale moc jsem vas dotaz nepochopil. Mate na mysli podlahove topeni? Na co parozabranu? Ja mam mezi tramy piliny a nevidim v tom zadny problem. Samozrejme dnes existuji jine izolace - skelna nebo cedicova vata. Podlaha je z 2,5 cm prken. R.
999pepa*
hodnocení

Já je tam měl taky piliny plivy a atd,pekne jsem se nazral prachu když jsem to vyklízel navíc v místech jako je kuchyn a koupelna byli ty piliny dost vlhky a prkna již chyceny. Padlahovy topení se mi zdá docela dobrej spusob vytápění hlavne v kombinaci s kolektorama,

jabraka*
hodnocení

0x

Když chceš Pepo dobrou podlahu,která bude perfektně plnit svůj účel,pamatuj,že nemůžeš nějak moc šetřit.Pokud chceš nahoře bydlet,musíš podlahu mít odizolovanou a s kročejovým útlumem.Několikrát jsem tu propagoval podlahu od Rigipsu.Se sádrovláknitými deskami Rigidur,Je to nejprogresivnější podlahový systém, jaký znám.Najdeš ho na Google,heslo: rigidur,podlahy.

doplněno 15.03.10 13:42:

Podlahové topné rohože jsou pro tyto podlahy ideální.

JB

999pepa*
hodnocení

Je jasný že nechci ušetřit za kazdou cenu, na ty desky koukal,ale ty jsou kurna drahý,

standam*
hodnocení

0x

jestli prostor budes vyuzivat k bydleni atd. tak roztec nosnych tramu je velka budes muset udelat rost.

delas to jen z duvodu hluku nebo i tepla, bude puda obyvatelna a zateplena?

doplněno 15.03.10 14:11:

sorry spatne jsem si to precetl.

podlaha:

1. roztec nosnych tramu je velka budes muset udelat rost

2. zaklop treba 1" prkna

3. krocejovou izolaci

4. kdyz topeni v podlaze tak asi RIGIDUR ne, ale E20 ale E25

strecha:

1.podhled

2.parozabrana

3. izolace pod krokve

4. izolace mezi krokve

5. difuzka

999pepa*
hodnocení

Nu právě ten rošt bych chtěl nějak obejít,třeba silnějšíma prknama,ale nevim jestli to bude dělat dobrotu? Co ta parozábrana do podlahy,myslíš že je zbytečná?

raadek*
Parozabrana by mela byt na strope v mistnostech pod pudou. Podlahove vytapeni jak elektricke tak teplovodni muze byt i pod drevenou podlahou, ale stale je tu problem s pevnosti podlahy, takze prkna nestaci. Budeto dost financne narocne. R.

hodnocení

0x

Pane Matějko, když máte dostatek prken 24 mm, djete je ve dvou vrsvách, ale křížem, na ně kročejovou izolaci podle vašich představ, pak 2x slabou OSB do kříže, pak 3mm mirelon a plovoučku, nebo jiný povrch.

nebo další řešení

999pepa*
hodnocení

Milane,na 120 cm když to dam křížem tak mam docela strach že se mi bude prohýbat. Máte stim nějaký skušenosti?

standam*

Ja jsem to zkousel. Testnul jsem prvne(nez jsem udelal rost) dve vrstvy 1"prken(krizem a prisrouboval) a neni to dobre.

Proto jsem sel do rostu. Roztec rostu mam 50cm a rost 10x8cm. Nevim do jake vysky potrebujes jit, ale mohl by jsi udelat rost i s prken nastojato (zde se ale bude blbe kotvit k nosnym tramum).

pr. mstanda.rajce.idn/...

999pepa*
hodnocení

Stando,parádní fotodokumentace,ale tohle je vysoký až dost,jde o to že jen na vyrovnání odhaduji,že vyskočím o 10 cm + 10 cm hranol a cca 5 cm další vrstvy,25 čísel je moc.

standam*

ten rost nemusi byt tak vysoky. Ja musel dorovnavat vysku. O kolik muzes jit nahoru?

120 cm je osově? nebo "díra" mezi trámy?

doplněno 15.03.10 17:32:

můžete jít do výšky? jak vysoko?

ICQ 55180641, skype: milancukrar

999pepa*
hodnocení

Dira mezi trámy :( výšku zatím nejsou zazděný futra

takže dobrý

nemůžeme na skype či ICQ?

999pepa*
hodnocení

Bohužel,jsem na netu jen v práci a máme to zablokovaný. Dneska už mizim,ale jesli Vás něco napadá tak jsem stim.

Pro dnešek Všem děkuji,zítra se zase objevím.

ale to je na dlouhý popis

jabraka*
hodnocení

0x

Pepo,když to budeš dělat z OSB desek,přijde to dráž.Ty tlumicí vrstvy tam musíš dát,tak na tom nic neušetříš.

JB

999pepa*
hodnocení

JB,ted mi asi něco uniklo , jak se liší složení při použití OSB a sádrovláknitých desek? Máte někdo v merku nej cenu za metr u sádrovlak. a osb?

standam*

• OSB 4P+D 12mm 99,00 Kč/m2

• OSB 4P+D 15mm 122,20 Kč/m2

• OSB 4P+D 18mm 146,30 Kč/m2

• OSB 4P+D 22mm 179,30 Kč/m2

• OSB 4P+D 25mm 204,80 Kč/m2

• Rigidur E20 2x10mm 340 Kč/m2

• Rigidur E25 2x12,5mm 400 Kč/m2

ceny s DPH, OSB podrazi, ale zatim se nekde cena drzi. Rozdil mezi sadrovlaknitou podlahou a OSB je 50%.

doplněno 16.03.10 21:15:

mrkni treba sem www.trimot.cz/akc/...

hodne e-shopu to bere pres dektrade.cz/konta/... , ktery ma sklady po cele CR

me se vyplatilo si pro to zajet nez kupovat v miste bydliste treba na 100m2 jsem usetril 2500,- coz je dost.

doplněno 16.03.10 22:07:

oprava

OSB bez DPH

děkuji Stando

standam*

zamalo... mam dam:)

alf*

byly mi ty ceny podezřelé, zvláště když měly být vč DPH, už nejsou když jsi dal odkaz kde se praví Všechny ceny bez DPH.

standam*

jj, omlouvam se mas pravdu, pred 14dny to tam jeste napsano nemel. Bylo pro nej jednodussi napsat po zdrazeni, ze cena je bez DPH.

ja je jeste mel za cenu, kterou jsem uvedl.

999pepa*
hodnocení

Koukam že ceny se liší docela slušně. Ted bych se teda ještě jednou zeptal jak se liší složení při použití OSB nebo sádrovláknitých desek?

Na oplátku dám odkaz www.ministavebnin/... , chtěji peníze předem,ale všechno co jsem si domluvil přišlo. Kolega přes ně postavil celou hrubou stavbu.

Pepo.

nic proti internetovým stavebninám, mají dobré ceny, ale zeptejte se, prosím, kolegy zdali mu vzali zpět vše co mu zbylo, popřípadě vyměnili rozbité cihly...?

"složení při použití" myslíte materiálové složení, jako z čeho jsou?

999pepa*
hodnocení

Jo resil reklamaci prave u stropu (od Heluz) , pri doprave doslo ke skode za cca 2000,normalne to sepsal s ridicem,ze mu to dovez rozbytý atd... Pak volal do ministavebnin a je pravda,že se k tomu stavěli docela laxně až tam zavolala jeho žena,udělala drobet kravál,týden na to přijel borec od Heluz a vše se vyřešilo kladně ( dostal peníze ).

Pepo, zacházíme do podrobností, které můžou být u každého jinak. Ale když rozbalíte paletu Miako vložek, třeba 15x62,5 a tam jsou robité, nebo když jeden až dva řádky zbydou, co jste s nimi dělal? Nebo i ostatní? Vracíte to zpět do stavebnin?

Ještě využiji Vašich znalosí, kam jste vracel palety?

Díky Pepo.

999pepa*
hodnocení

Milane,tohle jsme na stesti neresili,vsechno bylo na euro paletach,který jsem měl pučený tak dlouho že by mě stejnak nevrátili víc jak ve výkupu. Matrialu jsem měl málo takže jsem ten drobet dokupoval v mistnih stavebninach. Pár rozlámaných tašek,ale to jsem neřešil.

Maji to tam popsaný na stránkách,ale tušim že dopravu palet určitě zaplatíš.

Pepo, to je OK,
ale já jsem reagoval na: "resil reklamaci prave u stropu (od Heluz)" měl jsem na mysli tyto palety, páč občas mám "úplné legendy" a tak jsem chtěl přímo od zdroje. I přesto děkuji
999pepa*
hodnocení

Tak máš pravdu ted mi rikal,že je má pořád doma a poveze je přímo do Heluz , maji termin ,několik měsucu do kdy ti je vezmou. Nemusiš to řešit přes internet. stavebniny.

standam*

z e-shopu bych bral a beru pouze material kde jsem schopen zhodnotit stav materialu a kdy nelze donutit mistni k rozumne cene.

jabraka*

Já tu mám ceny od Rigipsu

Deska 15 mm /1m2 212 Kč.Ale také uvádějí jen"vaše cena"

Když je dvojitá s přesahem za400.-

OSB 2 x 12,5 přijde na 340.-

Tak se mi zdá jen rozdíl kvality.

JABRAKA

standam*

Jardo

silene drahe me vychazi OSB 2x12 na 240,- s DPH

alf*

ale není ta diskuse o podlaze? 2x12 bych tedy nepoužil, optimální 15+18,2x15,2x18 (v extrémech možná i silnější). 2x12 jen na opravdu hustý rošt ovšem v popisu ani není tato varianta zmíněna viz akufloor-akusticka-podlaha.pdf

standam*

zalezi na typu podlahy, pokud prijdou OSB hned na rost tak mas pravdu pokud, ale pouzijes rost (roztec 50cm) na rost zaklop treba z 1" prken pak krocejovku na krocejovku das 2x OSB, zde klidne muzes pouzit 2x12mm a mas plovouci podlahu.

alf*

ale jo, uznávám, že to není to samé, jednou jsem použil 1x12 mm na betonovou podlahu a nic moc. Spojení dvou je trochu něco jiného to jo. Ovšem ve výsledku se ze mě stal stejně jabrakovec a líbí se mi rigidur čím dál víc.

standam*

ale jo proc ne, ja nejsem k zadnemu materialu zaujaty, v mem pripade rozhodovala cena rozdil 20tis.

alf*

jo cena není u rigiduru lidová. Pozor na dlažby ve spojení s OSB

rako.cz/...

rako.cz/...

999pepa*
hodnocení

Takže koupelna všechno s dlažbou z rigiduru,to už ten zbytek snad udělam taky. No moc velkou radost z toho nemam,ale děkuji.

standam*

rigidur a dlazba na tom bude stejne jak OSB, jen je treba podklad pripravit a radeji nepouzivat velkoformatovou dlazbu.

ja take buduji koupelnu v podkrovi, ale hledam na podlahu spise jiny material, a duvod... podlaha se me sklada s plovoucky a betonu (sirokeho prekladu) a take bych neco jineho nez dlazbu.

tomas85

Dobry den , prosim o radu, premyslim jake dat podlahy do bungalovu drevostavby(sloupkove konstrukce), anhydrit me prejde strasne drahy a tak sem premyslel o suchych podlahach, ale stale se rozhoduji, ale jelikoz mam moznost sehnat za hubicku OSB desky tl. 15mm tak se chci zeptat jastli to jde nejak skonbinovat s podlahovym topenim...postup ci slozeni od spodniho botonu, jestli rozumim spravne dat na beton izolaci a na to hned desky do krize bez rostu?Nebo jak to udelat co nejlepe...Dekuji moc za rady

Pepo, Standa (a další ) to již mnohokrát počítali, ale je na Vás aby jste to ověřil, dle Vašich možnosti a dostupnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]