Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termoomítka Baumit, vhodné na věnec zevnitř?

Od: tulipanek odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, navazuji na můj problém ohledně vnitřního zateplení věnce, který - ač je fasáda zateplená - v koupelně při vysoké vlhkosti vlhne kondenzací.

Termonátěrům nevěřím, ale co termo omítky jako ty od Baumitu, s tl. 4 cm? (Baumit ThermoPutz). Oproti přilepení XPS to bude jistě studenější, ale zase nebude hrozit kondenzace za materiálem. Podobně mě napadlo přilepit např. 5 cm ytong (teoreticky), nebo je případná kondenzace uvnitř také problém? To mi moc nedává smysl, protože v nezateplených stavbách z porobetonu by veškerá kondenzace probíhala ve zdivu, tak by to snad vadit nemělo? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Co máte stále s tou kondenzací? Myslel jsem, že jste již vše pochopil a stále tápete. Vlhká pára se vám po koupání vysráží i na nábytku. A nevím, proč by se měla vysrážet až za polystyrenem? Vždyť ten vlhkostní tok máte nárazový, nemáte veřejné lázně! Máte nejspíš nárazově až 95% vlhkosti. Máte nejspíš vnitřně nezateplený věnec, tak tam dejte cokoli, co bude povrchově teplejší než beton. Třeba i termoomítku. S tou si myslím bude horší práce než s polystyrenem. V hotové koupelně budete nahazovat? *ee*

repet

No pan Cukrář mě trochu znejistil tím, že hrozí kondenzace za tím. Což je asi fakt, vlhkost co se tam dostane prodyšnou spárou či boky, víte co.

hodnocení

0x

Sledoval jsem vaši předchozí otázku, ale pořád jsem nepochopil, jak to máte stavebně provedené, že vám to tolik prochládá. Jaký máte strop v koupelně, pokračuje zdivo nad věncem do dalšího patra, nebo tam už je jenom střešní konstrukce?

doplněno 15.12.21 21:47:

Potkal jsem se už s podobným problémem, při bližší prohlídce jsme přili na to, že na věnci už nepokračovalo žádné zdivo a i když byl z venku zateplený tak k prochládání docházelo zezhora, z prostoru střešní konstrukce. Místnost pod ním měla vždy v zimě věnec pěkně viditelný, srážela se na něm vlhkost.

repet

Já jsem to myslím popisoval: nad věncem jsou dvě řady Ytongu, pak je atikový věnec. Atika i zdi jsou zateplené ze všech stran, u shora. Atikou ale prochází chrlič (odvodnění střechy), čili skrze zeď je trubka s venkovní teplotou. Tento prostup je od stropního věnce vzdálen jen řadu Ytongu, tak možná tím? Střecha je zateplená 18 cm XPS, ve stropě je ještě navíc 8 cm vaty. Ale jestli jde chlad od toho prostupu, i přes tu řadu Ytongu, tak je vlastně jedno jak je střecha zateplená, protože to jde zdí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]