Nejste přihlášen/a.
Nejčastější závada v panelákové koupelně ohledně průsaků je uvolněný sifon ve vaně, u lepeného systému potrubí rozlepený spoj s krátkým spojením trubek a komplikované např ještě průchodem nějakou zdí. Rovněž může být i deformovaný sifon vlivem nešetrného chemického čištění. Většinou se tyto závady špatně hledají, protože nejsou hned vidět. Volejte instalatéra nebo hodinového manžela nejlépe toho nejšikovnějšíhio v okolí.
Existují i jiné méně časté příčiny, ale s tím si řemeslník už musí poradit
Nevím, jak ten dům vypadá a nepíšete jaké bylo počasí. V jednom panelákovém bytě se nám stávalo, že při větších deštích voda prosakovala tak nějak šikmo zdí někam doprostřed místnosti. Takže to chce uvážit i takovou možnost.
A to bylo slunečno, jižní vítr a teplota vody 25 st , rosný bod 16, odběr zemního plynu a svítiplynu podle třetího stupně Co jste si šlehnul?
Omlouvám se, ale prostě to nedávám, nechápu. Dokonce jsem si to představoval, ale není mi to jasné. No nic, jsou horší věci a tohle chápat nepotřebuji
Je patro, kde jsou dva byty, v jednom bytě není voda, pod tím bytem je další nižší patro a byt, který má mapu na stropě. Tazatelka, která má v bytě připojenou vodu je přesvědčena, že vytápí ten byt, který není pod jejím bytem, ale je pod bytem sousedů, prostě, ža ten její únik teče šejdrem.
Není moc míst,které jsou příčinou.V případě panelákových "katestrof" je někdy těžké,kudy se voda vymanila ye spleti trubek a hadic.Dokonce někdy se voda z prasklé trubky ve stropě dostala dutinami v panelech až do oblasti jiné stoupačky a prasklina se pak hledala úplně jinde.Pak to skutečně laik nenajde.
JABRAKA
Voda je věc záludná a někdy (s trochou nadsázky) dokáže téct i do kopce. Zvlášť v paneláku. Takže ten flek může být úplně jinde, než je závada. Těžko se to hledá, sama na to asi nepřijdete.
Přítelkyni takhle před pár lety tekla pračka ve 2. patře paneláku a mokrý flek se objevil až druhý den na stropě chodby v přízemí.
Před dvěma týdny jsme řešili podobný problém. V bytě pode mnou se objevil mokrý flek na stropě v místech, kde žádné trubky nejsou. Prolézali mi byt, hledali, odkud to teče, u mě bylo všude sucho. Už jsem měl obavu, že mi rozkopou podlahy. Pak přišli instalatéři a zjistili, že praskla teplá voda v garáži v suterénu. Odtud stoupal teplý vlhký vzduch vraty ven a srážel se v bytě v přízemí na stropě. U mě se to projevovalo tak, že jsem měl zamlžená okna zvenku, jak to stoupalo podle zdi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.