Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Světlo na dálkový ovladač

Od: jenda123123 odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám v pokoji zářivku, kterou bych rád ovládal ovladačem (abych nemusel večer vstávat z postele :D)

jako řešení mne napadlo takovégto relé dratek.cz/...

chtěl bych to udělat tak, že vodiče které jsou ze zdi zapojené do svítidla bych napojil ze zdi na relé a z něj pak do svítidla.

Je toto řešení možné?

Prosím, žádnou žárovku na dálkový ovladač nechci, ptám se na toto řešení

Děkuji za rozumné odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pod vypínač Sonoff mini a k němu mobil

chytrevypinace.cz/...

doplněno 14.12.21 14:36:

Pokud chcete z ovládačem tak Sonoff RF

chytrevypinace.cz/...

doplněno 14.12.21 17:47:

Jen pozor Bezdrátové ovladač není součástí a je nutno jej dokoupit zlášť

chytrevypinace.cz/...

jenda123123
hodnocení

to s tím ovladačem se mi líbí, přes wifi to nechci.

Nevíde, zda si ten spínač "zapamatuje" poslední stav? Jakože myslím to tak, že když se v místnosti bude zrovna svítit a já to "natvrdo vypnu" (je úplně jedno zda vypínačem nebo třeba vypne proud) tak jestli se to po obnovení proudu znovu rozsvítí? Nebo je výchozí stav spínače vždy vypnuto...

Ano jde to ale musíte to nastavit přes mobil

Tady ten "Sonoff RF"se dá ovládat jak mobilem tak dalkačem

Funkce nastavení stavu spínače po výpadku elektřiny:
V obrazovce detailu zařízení v pravém horním rohu je kulatá ikonka se třemi tečkami
uprostřed. Po jejím rozkliknutí zvolíme "Setting"a poté "Stav napájení". Zde vidíme ON (po
výpadku proudu se vždy zapne), OFF (po výpadku proudu bude vždy vypnuto) a Udržovat
(po výpadku proudu se obnoví stav, jaký byl před výpadkem).

smart-switch.cz/...

jenda123123
hodnocení

děkuji moc za radu, jdu si to hned objednat :D nastavím si to tedy přes mobil, a koupím si ten ovladač a aplikaci pak třeba smažu

111®
hodnocení

2x

to relé potřebuje napájení ale to tvoje je na 5V, pohledej podobné ale na 230V a stahni si datasheet

hodnocení

0x

Tak to bude lepší si pořídit obyčejnou lampičku k posteli *smich*. Když ležíte v posteli, musíte svítit centrálním světlem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]