Nejste přihlášen/a.
Potom sa mu uz kotol nevypinal cez ten cerveny cuplik hore, ale doohrieva len vodu na pozadovanu teplotu a nic. Mi to pripada ako keby neslo cerpadlo. Hore na trn nádrzi je trubka tepla a dole pod nadrzou sú všetky studene. Viete mi s týmto poradit?
Tlak vody je medzi 1.1 az 1.3 co by malo byt ok. Viete mi poradiť co s tym?
0x
odvzdušnit nádobku v kotli? tam je expanzka a te se neodvzdušnuje tam naopak vzduch můsí být kvůli teplotní roztažnosti topné vody bývá tam z výroby 1bar kotel má automatycký odvzdušnovák tam vy nemáte co odvzdušňovat manuálně dejte fotku s tím co jste kde dělal
doplněno 14.12.21 07:30:
jo tím jste to odvzdušnit mohl, ale patrně vám tam někde zůstal vzduch chtělo by to odvzdušnit hned někde za kotlem nemáte tam někde poblíž odvzdušnovák? dřív vám to topilo neo je to nová instalace? na čerpadle někdy bývá odvzdušňovák vyfoťte celý kotel
doplněno 14.12.21 07:31:
když položíte ruku na čerpadlo chvěje se nebo nedělá nic?
Tak neviem kde ne chyba. Este dole na cerpadle je nejaky sivi ventil, ten naco sluzi? Foto nieje moje, ale kotol je rovnaky.
Problem bol v tom ze sa kotol nepouzival cca 2 roky( kurili sme drevom) a cerpadlo ostalo "zaseknute".
Na cerpadle je taky medeny zavit na prednej strane, ten treba odsrobovat a za ním staci tenkym obycajnym srobovakom pretočiť parkrat ručne čerpadlo, potom zasrobovat zavit naspäť a ide to jak ma.
Moze pri vysrobovani vytiect trochu vody, ale to je len minimum.
Vzduch tam nema byt( niekto vyssie pisat ze musi, ale to je hlúposť), nato tam je odvzduanovaci ventil.
Dakujem za odpovede.
Snad to niekomu pomôže do budúcnosti.

- Chyba kotle protherm F20
- Elektrokotel Protherm chyba F.22 tlak v kotli
- Regulace výkonu elektrokotle protherm
- Kotol protherm v poruche
- Protherm chyba F20
- Protherm 6K - chyba F20
- Kde sehnat náhradní snímač tlaku pro Protherm
- Elektrokotel Protherm Reynok
- Elektrokotel Protherm
- Slaby tlak teple vody - Protherm Tiger 12 KOZ
- Elektrokotel Protherm 18k, expanze?
- Protherm tiger 24koz unik vody
- Hlučný elektrokotel Protherm Ray
- Kotel protherm tiger tece slabe tepla voda
- Chyba kotle protherm f21
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.