Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Koupil jsem byt v starším cihlovém domě. Dum je zateplený. Chci byt pronajímat, takže náklady na vytápění bude platit nájemce, ale chci aby byly únosné. Musím v bytě vyřešit topení, ale nechci do toho investovat statisíce. Zvažuji pořízení 3 ks přímotopů o výkonu 2 Kw. Byt má plochu cca 35 m2, výška stropů cca 3 m. Má někdo zkušenost kolik přímotopy přibližně spotřebují ve srovnatelném bytě? Případně zkušenost s podlahovým elektrickým vytápěním? Díky za rady.
On každý topí jinak a jinak větrá.
Já jsem do bytu montoval přímotopy 3,5 kW, abych se dostal dle jističe na 40% hodnoty jističe, aby byl tarif D57. Páč si pustí topení jen na 2-3, když bude mráz přidá si. Elektriku jsem převedl na nájemníky. Podlahové topení jsem zamítnul.
Z provozních a ekonomických důvodů jsem, vyházel Wafky, nahradil přímotopy.
Jen odhaduji, páč to řesně nevím, nevyptávám se. Ale malý jednopokojový byt, jeden platí 800Kč, druhý 1200Kč měsíčně.
Fakt to nevím, nezajímám se, kolik platí, ani kolik budou platit příští rok.
jde o to , jestli bude žádat o sazbu na přímotopy, a jestli na to má uzpůsobenu elektriku=rozvody aby vyhověla revizi
2kW přímmotop vytopí klidně 15m2 s výškou 3m, ale pokud chcete přímotopy tak ty se instalují napevno abyste dostal sazbu D26 a potřeujete revizi a HDO , nebo elektromer s HDO...a stykač , viz připojovací podmínky příslušného distributora...Zkuste mu napsat e-mail...s tímto dotazem. Tak od boku se to nedá moc spočítat záleží na kolik budou topit, jestli přes prostorový termostat v každé místnosti nebo přes termostat přímotopu atp. a jestli tam bude i bojler na vodu tak sazbu dostanete...
To je teraz bez zdroja tepla na kurenie? Alebo co tam bolo predtym?
Mensiu spotrebu bude mat klimatizacia v rezime kurenie, uplati sa tzv "COP", len musite mat kdesi vonku kompresor, co znamena prestup cez fasadu (stavebny zasah, pripadne povolenie a suhlas susedov kvoli hluku). Mate balkon?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.