Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ovzdušnit tento radiátor. (starý litinový s černým kolečkem)

Od: flicek® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,
mám další dotaz. Děkuji za odpovědi k předchozímu dotazu. Moc mi to pomohlo.
Teď se mi jedná o tohle.
Nevím, přesně kde je ovzdušňovací ventil. Na ostatních radiatorech jsem ho našel, ale tady na tomhle ne.
Zda se mi, že radiator je na spodku chladnější a nahoře hřeje víc. Dlouho nebyl odvzdušňovaný, takže to chci první zkusit.
Ale nevím jak na to. Děkuji za všechny rady.

Jak ovzdušnit tento radiátor. (starý litinový s černým kolečkem)
Jak ovzdušnit tento radiátor. (starý litinový s černým kolečkem) #2
Jak ovzdušnit tento radiátor. (starý litinový s černým kolečkem) #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

007cz
hodnocení

9x
"Zda se mi, že radiator je na spodku chladnější a nahoře hřeje víc." Tak je to správné, tak to má být.

hodnocení

7x

Ak je to hore teple v celej dlzke, tak pokles teploty smerom nadol je normalny, teplo sa odovzdalo do miestnosti. Spiatocka je predsa vzdy chladnejsia ako vytlakove potrubie.

hodnocení

Jo, teplé je to v celé šířce. Jen na spodku je to malinko chladnější, ale jinak je to O.K.
Asi tak jak píšete.

hodnocení

4x

Takto hydraulicky zapojený radiátor se odvzdušňuje SÁM, žádný odvzdušňovací ventil tam nehledejte...na prostření fotce to vidíte, dole přívod, nahoře odvod, který "s velkou pravděpodobností" pokračuje výš...

dole přívod, nahoře odvod,

obráceně, nahoře je přívod, ochlazením studená voda klesá...

Dík za opravu, napsal jsem to b..ě..., ale myslel jinak...

nonek, já Vás pochopil, že jde jen o překlep...

Hezký týden.

hodnocení

2x

Tento radiátor se neodvzdušňuje, a topí správně. Nahoře teplý, páč tam je přítok teplé vody, dolů chladne, spodem je zpátečka.

hodnocení

2x
Šel by odfouknout přes ventil, ale je to zbytečné s tímhle vstupem a výstupem je to prakticky jen větší trubka v cestě. Musím ale uznat, že na to že je to domácí výroba tak je na pohled hezky udělaný.

hodnocení

0x

Ak by bol náhodou zavzdušnený,tak ho odvzdušnite cez tú skrutku na tom kohútu-ventilu čo smeruje ku stene.

hodnocení

Týjo, děkuji všem az odpovědi. To koukám, jak je to staré, tak je to šikovné...
Ještě jednou díiky radcové...
Brzo přijdu zas s novou otázkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]