Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat tuto objímku E27

Od: martinpeugeot® odpovědí: 25 změna:

dobrý den všem, prosím :

1. dá se sehnat někde tato objímka do starého svetla? Viz foto? Je to verze kdy šroubky držící plíšky jsou vodivé a šroubují se do telesa viz foto...

2. případně dá se sehnat a jde namontovat do techto objímek ten plechový závit? Plechový závit-matice je v procelánu, ale zde mi to chybí, stačilo by mi 5 ks techto závidů, tedy pokud by to šlo zasroubovat do toho porcelánu?

mám techto svetel nekolik a chybí tam ty plechové závitové kroužky jinak jsou jako nové..:)

dekuji

Kde sehnat tuto objímku E27
Kde sehnat tuto objímku E27 #2
Kde sehnat tuto objímku E27 #3

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ja1
hodnocení

2x

Vymontovat víceméně destruktivní cestou z těchto klasických objímek. Bohužel nelze použít celý porcelánový sokl, protože klasická svorcová objímka má přívody řešené jinak:

hornbach.cz/...

Límec kroužku vyrovnat, našroubovat do objímky a opatrnými ůdery nějakým špičatým hrotem zajistit do prohlubní proti pootáčení.

kare
hodnocení

2x
Jejich plný Sbazar.
sbazar.cz/...
Popřípadě bych to předělal na běžnější objímku. (Např.rozteč porcelánu by mohla být stejná, poté stačí udělat propoj s očkem na svorkovnici či jinak si poradit)
doplněno 11.12.21 20:30: Dal jsem první inzerát, co jsem našel. Pro případ, že si budete stát za originálním provedením...
Vidíte! Už sám máte představu jak by to šlo udělat. :)
Změřte rozteč a zajděte do prodejny s elektro materiálem.
Předělával jsem bakelitovku přenosnou svítilnu z porcelánové objímky na plastovou (plastové lze převrat rozteč).
Kde sehnat tuto objímku E27 #4
Kde sehnat tuto objímku E27 #5
hodnocení

jenze taky i ty s bazaru nemaji tu kovovou zavitovou matici z výše uvedené fotky ma jen jeden kus tu matici druhé dva jsou bez :)

pak jedine to předelat jak píšete, dulezite je jen zda z nových objeíme kudou pasovat sroubky na tu základu viz prvni fotka... pak tam vyvrtat 2 diry pro vodiče a zapojit v telese...?

111®
hodnocení

0x

Pokud se ten pravý plech dotkne závitu žárovky není plech nezbytně nutný je li závit na porcelanu

hodnocení

zarovka tam bez toho zavitového plíšku vubec nedrzi, je to uplne volné, zkusmo jsem rozbil porcelánovou objimku a ten zavitový krouzek je tam taky volný, asi v tom starém svetle byl nejaký z tlustšího plechu...projel sjem celý web a nikde takovou objímku nenabízejí...

hodnocení

0x

Dá se případně sehnat od elektrikáře nebo hodinového manžela, kteří v novostavbách montují nové osvětlení. Obyčejných objímek je tam po demontáži hafo. Sám jich mám desítky.

hodnocení

zeptám se přesne takové objímky jak potřebuji? viz detail šroubků? Tyto svetla se dávaly do vlhka-sklep, garáž... diky

Ne, týká se jen těch závitoplíšků, které si musíte vymontovat! Pokud jsou tenčí, tak to je pak smůla

hodnocení

pokud je to ze tarého svetla tak mohou být ok a rád si je vymontuji, ten plíšek -zavitová matice co jsem ted zkusebne vzal z nové porcalanové objimky je tak tenký ze v prstech to zmacknu jako alobal..

hodnocení

kroužek jsem destruktivne vynal z jiné objimky, ale je tenký, nedrzí tam, v té staré objímce byl asi tlustší kroužek /kdysi se delalo vse masivnejsi) ten nový kroušek je navíc krátký takže se poradne ani nezašroubuje...:)

má někdo nápad jak na to?

Kde sehnat tuto objímku E27 #6

hodnocení

0x

Keramické objímky E 27 se běžně prodávají v různém provedení. Vhodný typ se dá vybrat podle díry v plechu.
svitidla-osvetleni-elektr/...
svitidla-osvetleni-elektr/...
terarijni-potreby.cz/...
elektrotechmat.cz/...

hodnocení

jak sjem psal výše nedají se koupit ty objímky které potřebuji do mých svetel...:) jeste jednou : porcelánová objímka a ty plíšky středový a boční jsou přišroubovány a šroubek vede napětí, tyto šroubky se pak nasroubuji do závitu viz prvni obrázek, zádné takové objímky nejsou nikde ! Proto jsem sem dal dotaz zda neví nekdo kde je sehnat nebo zda nekdo má 3 ks nebo ty závitové plechy ale ne z nových objeímek ale ze starývh, které jsou tlustší...

Právě proto, že takové objímky nové nejsou a celá objímka je desetikorunová věc, tak si myslím, že nemusíte trvat na původním spodku, ale do plechu zamontovat objímky celé nové takového typu, aby šly zamontovat do původní díry.
Závit v keramice není potřeba. Do některých typů se nedával.

hodnocení

0x

Navštívte zberný dvor,ten krúžok vam bude pasovať zo starých porcelanových alebo bakelitových objímok. Ja osobne som sa nestretol v minulosti,aby sa tento krúžok predával ako samostatný diel.

olinl
hodnocení

0x
Podobná světla jsme měnili za LEDsvítidla (kdysi za zářivková svítidla s vyšším krytím). Pokud to ničemu nevadí, vyměnit celé svítidlo.

hodnocení

0x

Zkuste dát typ svítidla, bývalo to vylisováno na bakelitu...výrobce...Elektrosvit?

hodnocení

0x

Po zkušenostech bych neopravoval,ale vyměnil za novější. V tom starém světle je více na první pohled stejných ale vzájemně nezaměnitelných provedení

hodnocení

jeste dávám foto celého svetla tedy jednu část kterou lze sejmnout z části přišroubované na stěně...

světla nechci měnit když je bezvadné krom toho chybějicího vnitřního kroužku...

Kde sehnat tuto objímku E27 #7
Kde sehnat tuto objímku E27 #8
Kde sehnat tuto objímku E27 #9

Tohle je svítidlo z Elektrosvitu Svatobořice. Takhle to je v pořádku. V nich kovové kroužky nejsou.

hodnocení

dekuji za info ale pak zarovka tam vubec nejde dát je tam vule cca 2 mm mezi závity..jak to bylo řešeno? Bylay tam jiné zárovky? dekuji

To je problém u těhle svítidel, kroužek dříve či později se uvolní a buďto ho vyhodíte se starou žárovkou nebo po pár nasazenich vymačkáte, navíc uvnitř světla praskají mosazné plíšky nebo se urvou držaky. U nas tyto svítidla postupně měníme za led trubicové.
Zajděte do bazaru, mozná tam najdete stejnou objímku s plíškem.

hodnocení

0x

Teda jako promiňte, ale řešit takovou blbost... vyhoďte to hnusné prastaré svítidlo a kupte nové.

hodnocení

to jsem chtel ale kabely na pospojovani svetel jsou krátké takze bych musel vse vysekat...

Pokiaš vám nestačí rada,že to najdete v zbernom dvore na starých objímkach,tak je zbytočne sa svami trápiť. Jednoducho taká objímka nebola ako náhradný diel nikdy.

hodnocení

Vyřešeno,

koupil jsem za 20 kč českou porcelanovou objimku, rozbil jsem ji vyňal matici, zarovnal okraje, zasrouboval do staré objimky, krásně pasovala a drží... (predtím jsem pouzil krouzek z objimky Kanlux ale to byl papír proto to nešlo)

nekupovat napr objímky cizí, které mají tenký plech ale poctivé CZ, pak to jde v poho..

jinak všem diky za rady a názory...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]