Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň v paneláku

Od: martinnnnn odpovědí: 19 změna:
Dobrý den, prosím o radu jak se trvale zbavit plísně.Vyskytuje se jen na vnitřku zdi s okny a jen v zimě.Kazdopadne jakmile začne zima,okamžitě pokryje celou zeď u balkonovych dveří.Savo to vyřeší jen na dva tři dny, ted zkouším chytrou houbu, zatím nevím. Vzdušná vlhkost je v bytě v pohodě,ale příště jsou v té stěně hrozne tepelné mosty,je uvnitř úplně ledová...Děkuji
Plíseň v paneláku

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ta stěna vypadá, že je velice slabá, takže nepomůže nic, nežli zvenku zateplit. Když pomyslně provrtáte zeď, co provrtáte a jakou sílu má stěna?

martinnnnn

Tloušťka viz foto

Plíseň v paneláku #2

spu
hodnocení

0x

Větrat a topit.

hodnocení

0x

Asi by to chtělo zateplit panelák.

hodnocení

0x

Zateplit tu část z venkovní strany kontaktním způsobem nebo zateplením s provětrávanou mezerou. Existují i různé tepelněizolační nátěry, které to mírně vylepší, ale nedají se použít všude

Na vině je pravděpodobně chybějící tepelná izolace v žb panelu (vyrobeno jako zmetek) + osazení dveří v rovině železobetonu.Balkonové dveře by měly být osazeny v rovině s tepelnou izolací, aby žb deska neporomrzala. Řešení bude dveře vybourat a osadit v souladu se zásadami tepelné techniky. Možná že by mohlo postačovat venkovní doteplení , jak jsem psal nahoře ,včetně ostění

Plíseň v paneláku #3

hodnocení

0x
Me se osvedcil eternal in thermo plus steril. Prodavaji to jako sadu. Pouzil jsem od nich i odstranovac plisni. Nejprve bych poradne tu stenu nastrikal odstranovacem, opravdu dukladne at jej omitka nasakne. Po zaschnuti oskrabat zbytky a ve vasem pripade tri silne vrstvy barvy thermo, pouzil jsem valecek, barva je dost husta, ale da se to. No a nakonec steril nater. Kazdopadne, jestli toto se udela po trech dnech, tak je neco hodne spatne.

hodnocení

0x
"celou zeď u balkonovych dveří" - tak celou tu zeď anebo jen tu stranu u balkonových dveří? Dělá se to i vlevo, na druhé straně okna? Na té fotce jsou fleky, nezatíká tam z balkónu nahoře? Nemá soused nahoře špatně vyspádovanou dlažbu? A netáhne přes ty dveře? Špatně seřízené a zazděné?
doplněno 11.12.21 21:46:

Mikihans, ano, podle toho schodku uvažuji stejně...

Ta zeď je silná jako profil, tak to musí promrzat.

Já tedy venku vidím "schodek", který by mohl napovědět tloušťku zdi. A nevypadá určitě tak tenká, jako profil dveří. Jen jsou dveře z nějakého důvodu zarovnány s vnitřní stěnou.

Zarovnané okna a balkonové dveře s vnitřní zdí je panelákový standart.

miki, když jsem zvětšil foto, je tam ješte schůdek s dlažbou. Máte naprostou pravdu.

martinnnnn

Tloušťka viz foto.

Plíseň v paneláku #4

jabraka*
hodnocení

0x

Bez venkovního zateplení je zbytečné si stěžovat.

JABRAKA

hodnocení

0x

Co znamená to "Vzdušná vlhkost je v bytě v pohodě"?

martinnnnn
12.12.21 10:52

Do 50%

Změřte to i v ložnici.

.. a ráno.

hodnocení

0x

Zkuste přípravek Detastop. Měl jsem taky problémy s plísněmi na zdech kolem oken a každý rok to vždy kolem oken a na zdech postříkám či přetřu štětkou. Je to taková bezbarvá voda. Takže buď rozprašovač nebo štětec. Od té doby mám od plísní klid. Stačí předpokládané místa vždy v září či spíše v říjnu natřít či nastříkat a máte celoý podzim a zimu klid. Ale plísně se nejprve musíte zbavit např. tím Savem. Poté až zmizí a stěna zaschne tak ji ošetřete tím Detastopem. Nefunguje to jako odtsraňovač plísně jako Savo. Ale má to dlouhodobou ochranu proti výskytu nové plísně. Dá se to použít i na barevné stěny a omítku to nijak nepoškozuje. Akorát jak to budete stříkat, tak si vemte respirátor. I když to nesmrdí, tak při větším použití to dráždí dýchací cesty. Dá se to koupit i v drogerii Teta a stojí to něco přes dvě stovky 1 litr. A neředit. nejlevnejsi-barvy-laky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]