Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně zateplit střechu-podkroví

Od: jakubs* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,chtěl bych zatepit podkroví,ale nejsem si jistý, aby to bylo úplně správně.Jestli to chápu dobře, tak se skelná vata nesmí dotýkat fólie a za druhé, vata by se měla dát ve dvou vrstvách, dohromady celková výška alespoň 250mm, je to tak správně?Akorát netuším, jak mám vytvořit tu požadovanou mezeru mezi vatou a fólií a o jak vysokou mezeru se jedná?A ještě jakou vatu by jste mi doporučili?Zbyla mi tu vata Orsil R=1,20 a lambda je 0,042 ,můžu jí na to použít?Předem díky moc za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

izolace se samozrejme muze dotykat folie, zalezi jaky typ mas a jak mas udelanou strechu.

doplněno 15.03.10 09:11:

www.juta.cz/paros/...

www.juta.cz/paros/...

www.juta.cz/parop/...

www.juta.cz/paro.htm

www.juta.cz/APLIK/...

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Také záleží, máte-li folii kontaktní nebo bezkontaktní.Pokud bezkontaktní, měla by stačit mezera cca 4-6cm.Izolaci minimálně ve dvou vrstvách - mezi trámy a pak na překrytí trámů.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry de je to drobet jinak pri zatepleni podkrovi se nesmi dotykat vata prken nebo folie co mate pod strechou pod eternitem je treba plne bedneni z prken a pod taskama jsou late a folie tam by ste mel mit paropropustnou folii a do exterieru nebo li zevnitr je parotesna ktere se muze vata dotykat bez problemu ale je lepsi jeste dat pres krokve 5 cm vaty protoze drevo je horsi izolant folie parotesna se muze dat na profily ale musi byt spojena paskou k sobe

hodnocení

0x

Jakube, velice nerad, ale máte v tom zmatek

Orsil R isover.cz/... má lambdu 0,038 a to není mezi a pod krokve vhodné (3x dražší)

folie jsou různé ,difuzní, dělí se na kontaktní a nekontaktní, parotěsné. méně a více "těsné" a dle místa použití. Ne každou paropropustnou folii můžete použít všude.

1)

Jak správně zateplit střechu-podkroví
15.03.10 10:53

2)

15.03.10 10:53
15.03.10 10:58

3)

Jak správně zateplit střechu-podkroví #3
jakubs*
hodnocení

Dobře, pak-li že nevím co tam mám za folii, tak tu zateplovací vatu nebudu dávat až k té folii, aby se tedy nedotýkali, vytvořim tam prostor cca 5cm.Dám dvě vrstvy vaty a přes ně přijde ještě jedna vrstva folie.A to jaká?A ještě jestli můžu poprosit, poraďte mi prosím přímo nějaký typ vyty který by do tohoto prostoru byl jak tepelně tak cenově nejrozumnější.Moc děkuju.

Muj nazor je, ze bych radeji zjistil ten typ folie, ono delat naprosto zbytecne rost by pro me nebyla moc lakava predstava. Nemate na folii nejaky napis? Laicky se da poznat kontaktni difuzni folie tak ze je naomak jakoby látka. Bezkontaktni je naomak spise jako igelit.
Co se tyce vaty, dobre se dela s vatou v tabulich, je takova pevnejsi a lepe drzi mezi krokvemi. S vatou v rolich se dela o neco hure. Kupte neco z osvedcenych znacek. Orsile nebo Rockwool urcite nebude spatna volba. Jelikoz si to budete delat sam (predpokladam) obejdete stavebniny u Vas ve meste a vemte od techto znacek to co bude nejlevnejsi. Prvni vrstva bude silna tak jako krokve, druha uz je na Vas, pokud bude do 6-8 cm muze byt ta druha folie (parotesna) mezi temito dvema vrstvami vaty. Pokud bude silnejsi (coz doporucuji) bude paroteska az za vatou.
Pokud bude neco nejasne ptejte se vesele dal. ;)

Jakube:

Máte tam užlabí či nároží?

"...že nevím co tam mám za folii" to zjistíte, že jí vyfotíte.

"edna vrstva folie.A to jaká" parotěsná, s vyšším difuzním odporem, třeba Jutafol AL 170.

"poraďte ... přímo ... typ vaty ... tepelně tak cenově nejrozumnější..." to je to složité, páč nevím další nutné informace od Vás, takže jen obecně. vata čedičová či sklená, s lambdou menší jak 0,039 Wm-1K-1

Osobně preferuji Orsik, ale doporučuji i Unirol profi,

standam*

dej sem fotku folie. Co se tyce izolace je jich mnoho druhu.

Ja dal napr.

mezi krokve: www.stavbaonline./...

a pod krokve: www.stavbaonline./... nebo www.stavbaonline./... nejsem si ted jisty.

navic me asi hodne metru desek zbyde, muzem se domluvit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]