Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vložka do komína vs plíseň

Od: kina* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den přeji.Už jsem tu tento problém jednou řešil.Potřebuji se zbavit plísně,která se mi dělá na komíně.Komín není vyvložkovaný a dělá se na něm plísen,uvnitř bytu.Postříkal jsem to savem proti plísni,ale vím,že je to jen řešení krátkodobé.Proto se prosím ptám,jak je to s vyvložkováním konína a jestli někdo neví,jak je to nákladná záležitost?

DĚKUJI ZA INFO.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

mě to udělala firma na to specializovaná a stálo to asi 1000 korun. Dnes to bude trochu víc protože se tuším musí používat jen nerez. google.com/... a přidat svoje město

doplněno 15.03.10 07:51:

no jinak, pokud topíte plynem, jako že asi ano a už to leze ven tak Vás také může čekat nový komín, to jsou desetitisíce a strašný nepořádek v celém domě protože komín je obvykle uprostřed domu.

celp*
hodnocení

2x

Dobrý den.Tak jsem si Vás našel a vidím,že se tehdy k ničemu nedošlo.Pokud ten komín na karmu používáte bez vložky již dlouho bude to chtít generálku.Na to nejlépe odpoví mistr kominický přímo na místě.Vyvložkování komína nerezem stojí orientačně asi 1100,-Kč/bm.Ovšem jak od koho.

hodnocení

2x

Tak tak,mě vložkovali komín od plynového kotle 13 metrů=13.000kč.Musel jsem to udělat úplně ze stejného důvodu,plíseň se rozrůstala jak rakovina.Příčinou je složka zemního plynu,která obsahuje vodu,které má být pouze 17%,ovšem dodavatel zemního plynu tam s klidem dává až 30%...

doplněno 20.03.10 12:50:

No a teď,resp. až na to našetřím,mě čeká vyvložkování komína pro karmu,je to 10 metrů,takže zas počítám 10.000kč,dnes už možná víc...:(

jabraka*

Nešťastníku,voda vznilá při spalování každé organické hmoty.Pokud je komín těsný,není problém.Prasklinkami a netěsnodtmi mezi cihlami voda prosakuje v místě,kde už teplota par klesne pod kondenzační teplotu.Pro plynové kotle navlékají topenáři flexibilní trubici.Vcelku je to práce na několik hodin.

JABRAKA

Ano,ale jinak je to tak,jak jsem psal.Nemám to ze své hlavy,pouze cituji slova odborníka-není to myšleno ironicky.Je zvláštní,že 40 let ten komín byl v pohodě,bez vložky to fungovalo a v poslední době tohle,no asi nelhal.

doplněno 20.03.10 19:21:

A navíc mě to prosakovalo zdí už necelé 3 metry od napojení kotle a takhle prakticky ve stejném místě přes tři patra

kjanik112*
hodnocení

0x

Obvolejte kominíky, jestli někdo ještě má hliníkové vložkování, a ať ho zkusí shora komínem prostrčit,jak se říká, za zkoušku nic nedáte. Hliníkové vložky slouží už léta, proč jít do drahého nerezu.

Jo,akorát na to nikdo neudělá revizi

kina*

No když už to budu dělat,tak to nechám udělat podle normy a holt budu muset zaplatit kolik si řeknou.Ale děkuji za radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]