Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
dneska mě ČEZ dal k vánocům dárek, ze kterého jsem šel do mdlob - přišlo mi vyúčtování s nedoplatkem 13.500 Kč. Bydlím v nájemním bytě, který je vytápěn dvěmi akumulačními kamny (EMKO CZ M 30 AK). Že žerou jako polský zájezd mi bylo jasný, ale že nebude stačit záloha 3.000 Kč měsíčně mě fakt nenapadlo. Po tomto vyúčtování mi zvedli zálohu na 4.800 Kč! Přijde mi to na malý 2kk byt strašně moc. A to mám prý kvůli těm kamnům speciální tarif, abych neplatil víc ...
Je tu někdo, kdo musí v bytě taky vytápět akumulačními kamny? Jakou máte výši záloh, tarif?
Díky moc.
V kamnech bych problém neviděl. To teplo se z nich nikam neztratí, jde do místnosti, takže s přímotopy byste protopil stejně, ale s horším komfortem (netopení v časech vysokého tarifu), to samé s elektrokotlem.
Nenapsal jste nám, jakou máte spotřebu elektřiny, jakou cenu za elektřinu, rozlohu a polohu bytu, zda je dům zateplen...
Já bych "problém" viděl spíše ve zdražení elektřiny, ale to jen hádám, protože nevím, zda a jak se vás již dotklo.
Ahoj Mike.
Už jsem vyhledala fakturu. Byt 2+kk v nezatepleném cihlovém domě. 1. patro. Rozloha skoro 50 m2. To nevím přesně.
Topí se 1, 2, někdy i 3 akumulačkama ( velké mrazy). Spotřeba za rok byla cca 4880 kWh, zaplaceno 18 370.-kč.
V bytě je ještě bojler na ohřev teplé vody. Stačí takto?
Ahoj Arieno, moc děkuju za odpověď. Vidíte to. Vy topíte třema akumulačkama a máte zálohy cca 1.500 Kč měsíčně, v podobném bytě jako mám já. A po mně chtějí 4.800 kč a to tu žiju úplně sám. Nevím kde jinde bych měl šetřit, abych neplatil takovou raketu. Být doma v bundě a kulichu, aby mě to finančně nezrujnovalo opravdu nechci. Zkusím se ještě poptat tady v baráku (většina tu má akumulačky) jak to mají s placením, nastavením, atd. Nemít našetřeno, tak mě takový šílený nedoplatky položí.
Když píšu, že funguje, tak tím myslím, že v časech vysokého tarifu ty kamna skutečně netopí, pouze se sem tam spustí ventilátor, který žene teplotu do místnosti.
Každopádně já sem nepřišel řešit můj problém. Moje otázka tady zněla:
Je tu někdo, kdo musí v bytě taky vytápět akumulačními kamny? Jakou máte výši záloh, tarif?
Zatím mi nikdo neodpověděl
jirib - "...obleč si svetr a budeš platit polovic"
...a když si oblečete teplé prádlo, flanelovou košili, tlustý svetr, vaťák a navrch tulení kožich, nemusíte topit vůbec. Zvlášť, když si pak ještě vlezete do postele a přikryjete se tlustou peřinou.
To jsou zase rady !
(mimochodem lehce mimo otázku).
Je to vyúčtování za celý rok. Předplacení nestačilo.
Ale o to tu nejde. Moje otázka zněla jinak...
Potřebuju zkrátka zjistit, jestli lidi, kteří v malém bytě topí akumulačkama platí podobně nebo jenom já mám takovou palbu. Nic víc, nic míň. Každopádně díky za reakci.
já topil akumulačkama ale kolik byla záloha už nevím, jsem se odstěhoval před 4 roky..ale myslím že elektrika dělala ročně cca 20000,- až 24000,-
Bylo to tak vždy, nebo je to najednou. Může být vadné i měřidlo nebo vám někdo krade elektriku. Ztsje možnost proč platíte moc. Zaplatil bych elektrikáře a nechal si zkontrolovat nstalaci včetně zapojení elektroměr u.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.