Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatický kotel v bytě

Od: lauda* odpovědí: 9 změna:
Čau lidi
Bude tu nějaká ráda - "
Mám byt ne barák ale byt ve starší zástavbě ze sousedy.
Soused v prvním patře topí přes automaticky kotel na uhlí s podavačem, - kde hodí newim na příklad dva kýble uhlí a dva dny se nestará. Krásné topí že sklepa.
Já bych chtěl něco podobného na pelety, nebo úhly ale přímo do bytu je to možný stačil by mi do 15 kw.
Mužů to mít vůbec přímo v bytě třeba v obýváku nebo dle nějakých norem nemůžu.vzdy bych si jednou za dva dny krásně hodil 1 až2 kyble a nestaral se. Jestly ano pošlete mi odkaz nějaký do 40000 tisíc,, samozřejmě s možností napojení do soustavy. Tak vám všem děkuji za radu a hodně zdravi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

plyn
hodnocení

2x

Ahoj Laudo, asi tě nepotěšim. Smrdí to, je z toho špína a žere to hodně vzduchu, automat taky dost nahlas funí a občas chroupe, do obýváku se nehodí. Někteří lidé mají etážové topení s kotlem na tuhá paliva s tím, že mají kotel v chodbě, či technické místnosti, takto by to šlo, je to kotel jako kotel. Spotřeba je nikoliv kýbl na den, ale počítej jich tak 3-5 podle zimy. Pořizovací cena automatických kotlů začíná hodně nad uvedenou částkou, minimálně něco mezi 55 a 60 tisíci. Dále jsou nemalé náklady na instalaci, čerpadlo, automatický ventil, ventil k ohřevu bojleru, často je potřeba vyvložkovat komín... To je celkem přes 100000.

hodnocení

2x
Do bytu se po instalaci kotle nevejdete, podlaha se Vám propadne pod tíhou akumulační nádoby.. Ale jinak je to "výborný" nápad.
Odhaduji, že podobných bude přibývat.
lauda*
hodnocení

Budu předpokládat že vaše arogantní a povyšenecké rady budou též pokračovat. Nikdo vás nenutí poradit člověku který se ptá na něco čemu nerozumí a rozdávat negativní energii.

hodnocení

0x
S vašeho rozpočtu asi padne docela velká částka na zprovoznění komínu a teplovodní připojení, zbyde na menší kamna s výměníkem s ručním přikladání a ty mají hmotnost kolem metráku. Ve staré zástavbě bylo počítáno se sporákem v kuchyni a tam byly zesílené podlahy.
kvs-moravia.cz/...

hodnocení

0x

40 000 je absolutne nerealna predstava, aj keby ste si to zapojil sam a nepotreboval kurenara.Dalej do toho maju co hovorit hasici. Tiez spotreba 2 vedra / den je mimo.

Riesenie je skor dohodnut sa viac susedov a spravit v pivnici kotolnu, naklady sa tak rozlozia.

hodnocení

0x
Jediné co me napada jsou peletova kamna.

vernon
hodnocení

0x
Kotel nemůže být v obýváku...
Dva kýble uhlí na dva dny, je nesmysl...
Automatický kotel co za něco kloudného stojí, stojí od 100 000 Kč + dalších 100 000 Kč to ostatní k tomu...

lauda*
hodnocení

Ahoj děkuji všem ( pozitivně naladěným)
Děkuji vám za vaše odpovědi - soustavu mám postavenou,, komín udělaný,, jedu přes krbovy kamna s výměníkem ale chtěl sem vědět jestly se dá ulevit od zad

bg
hodnocení

0x
Vetsina kotlu ani primo v obytnych mistnostech byt nesmi, byva to uvedeno v navodu k obsluze a instalaci. Ale treba nejaky schvaleny existuje, zkuste patrat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]