Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
v pronájmu jsem vyměnil těsnění u splachovacího ventilu s táhlem na kombi-WC (viz foto), nicméně při splachování se těsnění uvolní, předpokládám, že předchozí nájemce "zašantročil"plastové protikusy, které mají těsnění držet, takže je potřeba vyměnit celý splachovací ventil. Průměr otvoru je cca 2 1/4"a výška nádoby cca 360 mm, což odpovídá pohledově stejnému výrobku:
Myslíte, že jde doopravdy o chybějící díly a ventil od Slovarm půjde použít?
Děkuji, s pozdravem Jonáš
Tyto táhlové vypouštěcí ventily se už nevyrábí, tudíž originální náhradní díl se sice dá ještě sehnat, ale už nemusí. Pokud použijete náhražku, vypadává to, nebo to netěsní. Pokud by jste nesehnal originál, kupte současné tlačidlové buď se stopventilem, nebo dvoutlačítkový na 3 a 6l spláchnutí. Instalace je pak na demontovanou keramickou nádržku. Takže pak i dokoupit těsnění ke klozetu, popřípadě nové nerez šrouby
Díky, ten ventil mi přišel totožný se Slovarm TE-4549B/I, ke kterému jsem si od výrobce vyžádal výkres těsnění. Tam mám shodu, ale nemůžu vyloučit, že jde ve skutečnosti o jiný výrobek. Takže komplet výměna. Děkuji vám. ( akoupelnyatopeni.cz/... )
@zaseja: Na fotce je ta původní, možná to koupil blbě už ten přede mnou. Koupil jsem stejnou, 30,5x70x3, hladkou rovnou.
Dobrý večer, ještě bych vás potřeboval poprosit o jednu radu. Za měsíc s novým těsněním, rantlem dolů, se 2x stalo, že u těsnění asi vznikl pod/tlak, a při splachování se vycvaknulo tlačítko.
Po otevření wc jsem zatáhnul silněji, aby se spláchnula voda, po demontáži bylo ploché těsnění "promáčklé" do kuželu.
Nerozumím, jak by tam mohl vzniknout podtlak, středovou trubičkou (ve které je šprajcnutý nějaký zrezlý šutr) vzduch přece projde. A naopak s tlakem vody, nějakými 15 nebo 20 cm vodního sloupce se musí počítat, ne?
Díky za rady, přikládám fotky.
Jonáš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.