Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hluční sousedé

Od: radim3* odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer,malý dotaz-v panelákovém bytě pořád sluším dunící kroky,neustálé klepaní-zřejmě domácí práce atd.Zvuky jdou ze stropu,ale soused nademnou to není.Odkud ten hluk může jít?Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezisek
hodnocení

6x

Odevšud. Třeba u nás o patro výš soused kutil a ťukal, ale často jsou slyšet i dětské běhání a halekání a to jde o dvě patra výš. Teď probíhá v prvním patře rekonstrukce jádra a je to taky slyšet i u nás a to bydlíme v pátem a nemyslím jen práci s kangem. Prostě panelák tam se vše rozlíhá

hodnocení

2x

Mimochodem - panely s jejich spárami nepřenáší zvuk tak dobře, jako monolitický železobetonový skelet moderních staveb.

A ked sa k tomu prida priecka medzi bytmi vymurovana z tenkych tehal kvoli setreniu, je to este horsie, ako v panelaku. Dalsi hit su velke nepredajne byty dodatocne rozdelene na dva mensie.

Ty dělené byty bývaly už za soudruhů. Bydlel jsem v takovém 1+1. Kuchyň měla největší rozměr výšku (3,75). Člověk si připadal, že sedí ve skříni.

dylin
hodnocení

1x
To už je asi tisící příspěvek o hluku v paneláku. Tak kupujte byty za 5 000 000 a víc. Je to dobrá koupě :D za ty prachy se těch neakustických 15 cm železobetonu vyplatí a je to akustický požitek. Já teď spal v garsonce u bratra a takový orchestrion z hluku běžných činností obyvatel jsem ještě nezažil. Úplně jsem si říkal, že lidi v paneláku snad nemůžou ani trtkat, protože to musí být slyšet i v kolárně...
jezisek

Podle mě si dneska moc nevybereš. Byl jsem před pár lety u sestry v novodobé stavbě bytovky a hluk snad i větší než ve starém paneláku. Mimochodem s cenou 5mega bych přidal. U nás se ceny pohybují za starý panelákový byt od cca 4m za 1+1 a takové 3+1 je cca za 8mega

Cielom je v dnesnej dobe lacno postavit a draho predat, setri sa na materialoch a praca musi ist rychlo, nedodrziavaju sa technologicke prestavky. Kvalitna stavba je skor vynimka a stastie.

fik
hodnocení

1x

To je prostě panelák. Tam je slyšet úplně vše a odevšud. Vždycky žasnu když jedu k příbuzným co vše je tam slyšet. Od rána zvuky vyměšování a splachování. Nedejbože když si někdo zaš*** Pro člověka zhýčkaného kamennou chalupou kde není slyšet vůbec nic je to šok.

Buď si na to zvyknete a pokud ne,tak se bojím že není jiné řešení než volit jiné bydlení. A nemyslím tím bytovku. Ty dnešní na tom nejsou o moc lépe

hodnocení

0x

Možná má někdo dřevěnou plovoucí podlahu, třeba i špatně izolovanou či jinak nevhodně provedenou.

Nebo přilepil dlažbu přímo na panel. Taky běžné ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]