Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připevnění vánočního osvětlení

Od: nada* odpovědí: 19 změna:

Teď v době vánoční vidím mnohé krásně ozdobené fasády domů vánočním osvětlením. Nevím ale, jak se všechny ty blikátka připevňují na fasádu? To kvůli tomu lidi zatloukávají do fasády hřebíčky? To se mi nějak nezdá. Děkuji a hezké barevné vánoce všem.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

zavěšují to na okapy nebo podbití na háčky, případně silonová nebo jiná lanka...

Vám elektřinu nezdražili?

Je zvláštní, že lidi sice nadávají na 100-300% nárůst cen energií, ale světýlka před dům narvou jako v Las Vegas

Dle mě jedovatá poznámka...ale jsme v Česku, kde prostě bohužel platí to, že co nemám já, automaticky druhým pomluvím...kolikrát jste byl v Las Vegas, prosím? :)
K zadavateli - světýlka se připevňuje na okapy, svody, ploty, okolo oken...

Za jed se omlouvám. Jenom teď řeším otcovi předpisy za energie - místo 3200 za plyn předpis na 9700,- (armex energy - svévolně navýšili smluvně daný tarif dopisem s textem "nic nemusíte dělat, aktualizovali jsme vaši smlouvu změnou na jiný tarif" - tím pádem otec nic nedělal a najednou zjistil, že mu neodejdou prachy, protože tolik prostě nemá).

Stran světýlek - nesnáším to !

Jsem katolík a tyto světýlka mne dráždí - je to jen světelný smog a kýč.

...takže jste v Las Vegas nebyl ani jednou, jen píšete domněnky:D

Jsem z druhého konce republiky než JMLC a také používám rčení "svítí jako Las Vegas." Nikdy jsem tam nebyl. Takže se nad sebou hluboce zamyslím a nebudu to používat. Taktéž "zima jako v Rusku" asi vyřadím...*plac* Abych neurazil...*haha*

...nepochopil :D
kami123

Pokud se ta světélka lesknou jak psí kulky, tak se ani nemusí zapínat.

A ano, viděl jsem je..

Jendaaa, jsem rád, že umíte přiznat, že jste nepochopil běžně užívanou frázi, to tu moc lidí neumí...*palec2**smich*. Ke světýlkům - mám pár projektorů, které promítají na fasádu. Jediné vhodné místo pro uchycení je na baráku souseda naproti. Jenže tahat prodlužku přes cestu je blbost, tak je to v jeho zásuvce.*frajer*. Soused příspěvek nechce, líbí se mu, jak to na mé fasádě svítí...*haha*. Zdražení mi nevadí...;)

Já ale nic nepřiznal :D..nyní jste tedy pochopil ;)

Nebyl jsem v Americe a ten termín, jak kolegové píší, je v ČR tak nějak vžitý.. možná kvůli nějakým těm filmům...?

Pokud jsem Vás tím urazil, omlouvám se.

jmlc - to píšete zvýšení měsíční zálohy na takovou částku, nebo jak to myslíte? Děkuji

ano - navýšili zálohu podle jejich přepočtu a nového ceníku... plyn z 670 za jednotku se zastavil na 2600,-, jestli mne oči neklamou :(

Kdo neakceptuje - neplatí - pokuty podle sazebníků...

Novodobí šmejdi prostě.

krtek6

berger: tak sousedovi na fasádu jo? a projektorem?...proč mám takový tušení, že vím kde se to "vysílá"? *frajer*

Krtku, visí to sousedovi na baráku, papá to jeho elektřinu a promítá na mou fasádu. 8250 metrů od Tebe na jih...Třetí vesnice.;)

krtek6

berger: aha...takže "case closed"*hi*... tak to tu má číman vedle v ulici taky...shoda náhod*mir*

liska5
hodnocení

0x

Mně se líbí laserové osvětlení. Nic se nikam nevěší, ale na jehličnan nebo stěnu baráku svítí reflektor a tvoří maličká barevná světýlka, ta jakoby blikají, když se strom trošičku hýbe. Krásný je cypřiš s povislými větévkami...Někde mají svítivé vločky, které se pohybují po fasádě, jak se šablona ve světelném zdroji otáčí.

Nic se nenatahuje, žádné žárovičky, jen ta lampa se na zimu přinese z půdy, a je to.

liska5

Přesněji, je to laserový projektor na laserové vánoční osvětlení...

"Krásný je cypřiš s povislými větévkami." - kde já to jen četl? Asi loni tady...;) To bylo před nějakým penzionem, hotelem, že?
liska5

Ano, Villa Regenhart. Dobrou paměť máte!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]