Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzor nájemní smlouvy na byt 2021 kde sehnat tu spravnou

Od: davidek1998 odpovědí: 10 změna:

Zdravím, potřeboval bych vzor nájemní smlouvy na byt 2021.

Nevíte o nějakém vzoru? který je třeba ověřený a hlavně bez chyb?

právník jsem našel že si za sepsání bere 3-5k

takže si ji chci vyplnit sám a uá něj jen ověřit ( ověření stojí kolik?)

Děkuji mnohokrát

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

3x

já jsem kdysi nějakou dobrou nájemní smlouvu našel na internetu...od nějakého právníka, kde bylo vše potřebné a dle mého názoru odpovídající mým požadavkům...samozřejmě editovatelný soubor ke stažení byl jen za ne zrovna moc levnej poplatek...tak jsem si uvařil čaj a smlouvu jsem si přepsal ručně do wordu a poupravoval dle svých potřeb *smich*

A fungujete to mnoho let.

hodnocení

1x

Když chcete mít něco levně, nepočítejte s nějakou super kvalitou. Tak je to i se vzory smluv. Pokud nemáte na drahé právníky, doporučuji pro začátek použít daný vzor.

Ověřováním se vůbec nezabývejte, až zjistíte za kolik právníci pracují, nejraději by jste si nafackoval, proč nevyděláváte taky tak

hodnocení

0x

Nevíte o nějakém vzoru?*** Já mám smlouvu ověřenou praxí z minulých let.

hlavně bez chyb***Jaké myslíte chyby? Gramatické, páč každý si myslí, že má dobrou smlouvu.

Je zde mnoho poradců, kteří pronajímají byty, jsem přesvědčen, že každý máme jinou smlouvu a všichni si myslíme, že je správná.

davidek1998
hodnocení

To máte pravdu jedna určitě existovat nebude, ale jelikož jsem nováček tak chci nějakou všestrannou. Klidně my tu vaši můžete poslat.. budu rád. (email: danalanc@seznam.cz)

Já potřebuji hlavně nějakou správnou aktualizovanou.. protože nevím jeslti je rozdíl mezi nějakou která je stará 5 let a nějakou která rok.

Chyby jsem myslel tím, třeba v občanském zákoníku nebo aby tam nebyli vynechané nějaké duležité věci..

Taky jsem našel toto, ale zase nevím jestli je správná no. pracepropravniky.cz/...

Zhruba tak je to OK, ale já musím rozepsat přesně zálohy na co jsou, voda, teplá, studená, otop, atd. Dále musím ještě sepsat přesnou plochu všech místností. Po dnešní debatě nájemníka, ohledně toho, kdo zaplatí upadlý sifon přemýšlím, zdali nepřidat i odkaz na nařízení vlády č. 308/2015, které určuje, kdo hradí údržbu a drobné opravy v nájemním bytě.

Ale i sebelepší smlouva Vás neochrání před neplatičem.

davidek1998
hodnocení

Teda hádat se o rozbitý sifon to je pěkný teda :D..

tak mi radši pošlete i tu svoji smlouvu. email: danalanc@seznam.cz

a proč to musíte rozepisovat? to bych měl taky?

Rozepisovat to musím pro úřad práce, kvůli podporám pro nájemníky.

Ale ne všem. Jen horlivým úředníkům.

nickw
hodnocení

0x

Tuhle smlouvu používá moje známá, která vlastní barák s několika partajemi. Pozor na rozdíl mezi nájmem a podnájmem.

podnajemni_smlouva.rtf15.78 kB
davidek1998
hodnocení

Díky moc všem zučastněným co se podíleli..

@nickw no já jsem majitel ( vlastník) a budu pronajímat byt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]