Dobrý den, nastěhoval jsem se do nového nájmu a narazil na problém s vodou ve sprše. Voda pořád (každých pár sekund) mění teplotu mezi teplou a studenou. Baterie je s dvěma kohoutkama. Hledal jsem na internetu a nejspíš to bude tlakem. Ten kolísá ve sprše, umyvadle a v kuchyni ve dřezu. Je ale zajímavé, že problém se střídáním teploty je jen u sprchy. Prosím o rady jak problém vyřešit.
Málo informací...voda je ohřívaná čím? Je to byt kde? V paneláku? Stáří rozvodů vody? Když odšroubujete "sítko" sprchy a pustíte vodu, voda taky mění teplotu? Popište...
jogigg
Je to činžovní dům, stav rozvodů neznám, ale celkově je dům v dobrém stavu. Jsem ve čtvrtém patře z pěti. Dům má vlastní kotelnu. Zkoušel jsem odmontovat celou sprchovou hadici a teplota stále kolísala. Ještě pro upřesnění, ve sprše se jde osprchovat, výkyvy nejsou extrémní, ale je to dost nepříjemné.
Pokud mate v dome i vlastni vodarnu, muze to byt praskly vak v tlakove nadobe. Cerpadlo pak casto spina a ty narazy smesovac pri vetsim odberu nevyrovna. Ale jak rikaji ostatni, zeptat se sousedu a primarne to resit se spravcem.
Neviem či vy s tým niečo spravíte. Chybou bude pravdepodobne rozvod vody,kedy je teplá voda pravdepodobne vedená potrubím o nižšom priemere ako je vedená studená voda.
Všem díky za rady. Tak byl u mě instalatér a kontroloval cirkulaci, nezjistil žádnou závadu. Podle něj to tedy s největší pravděpodobností bude způsobeno tím, že si nějaký soused nainstaloval směšovací baterii, ale už nenainstaloval zpětné ventily. Myslíte, že by pomohlo, kdybych si nainstaloval termostatickou baterii?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.