Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřešit kolísání teploty vody?

Od: jogigg odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
nastěhoval jsem se do nového nájmu a narazil na problém s vodou ve sprše. Voda pořád (každých pár sekund) mění teplotu mezi teplou a studenou. Baterie je s dvěma kohoutkama. Hledal jsem na internetu a nejspíš to bude tlakem. Ten kolísá ve sprše, umyvadle a v kuchyni ve dřezu. Je ale zajímavé, že problém se střídáním teploty je jen u sprchy.
Prosím o rady jak problém vyřešit.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Málo informací...voda je ohřívaná čím? Je to byt kde? V paneláku? Stáří rozvodů vody? Když odšroubujete "sítko" sprchy a pustíte vodu, voda taky mění teplotu? Popište...

jogigg
hodnocení

Je to činžovní dům, stav rozvodů neznám, ale celkově je dům v dobrém stavu. Jsem ve čtvrtém patře z pěti. Dům má vlastní kotelnu.
Zkoušel jsem odmontovat celou sprchovou hadici a teplota stále kolísala.
Ještě pro upřesnění, ve sprše se jde osprchovat, výkyvy nejsou extrémní, ale je to dost nepříjemné.

A ptal jste se sousedů pod vámi, nad vámi? Mají stejný problém? A ohřev TUV je v kotelně?

jogigg
hodnocení

Sousedů jsem se neptal. TUV je asi taky řešená domovní kotelnou.

Zeptejte se sousedů nad vámi.

jenda22
hodnocení

0x
Nejspise je problem v kotelne. Nahlaste to spravci. Asi nejaky termostaticky smesovac. Pokud hapruje, pak nuze hopsat z teple do studene.

makk
hodnocení

0x

Nejspíš nízký tlak teplé vody. napadíte, pak někdo někde pustí taky a vám začne téct studená nebo naopak.

domacivodarna
hodnocení

0x
Pokud mate v dome i vlastni vodarnu, muze to byt praskly vak v tlakove nadobe. Cerpadlo pak casto spina a ty narazy smesovac pri vetsim odberu nevyrovna. Ale jak rikaji ostatni, zeptat se sousedu a primarne to resit se spravcem.

hodnocení

0x

Neviem či vy s tým niečo spravíte. Chybou bude pravdepodobne rozvod vody,kedy je teplá voda pravdepodobne vedená potrubím o nižšom priemere ako je vedená studená voda.

To asi ne, ale bojler má z principu větší odpor, než rovná trubka. A pokud je zarostlý kamenem ..

111®
hodnocení

0x

není tam náhodou termobaterie?

hodnocení

0x

Může být přiškrcená teplovodní větev nebo i hlavní přívod do baráku.

hodnocení

0x

Nejspíš nevyvážený hydrostatický systém. Vliv mají i velmi levné baterie. Problém by mohla vyřešit termostatická baterie

jogigg
hodnocení

Všem díky za rady.
Tak byl u mě instalatér a kontroloval cirkulaci, nezjistil žádnou závadu. Podle něj to tedy s největší pravděpodobností bude způsobeno tím, že si nějaký soused nainstaloval směšovací baterii, ale už nenainstaloval zpětné ventily.
Myslíte, že by pomohlo, kdybych si nainstaloval termostatickou baterii?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]