Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Ulomil (či spíše rozlomil) jsem u staré trouby (Mora 2120) plastové madlo na otvírání trouby. Základy madla zůstaly na dvířkách, urval jsem jen tu dlouhou část. Snažil jsem se to slepit vteřinovým lepidlem, což drželo hezky (otvírání/zavírání dvířek) do doby, než jsem troubu po dlouhé době použil a při pečení na 200 stupňu to madlo venku nevydrželo šířící se teplo a odpadlo.
Orázka tedy zní - mohli byste mi doporučit teplotně odolné lepidlo, které by to vydrželo? Prosím pokud možno v co nejmenším balení (nejsem zrovna domácí kutil a veškerá lepidla většinou otevřu, použiju na nějakou drobnost, uložím a po čase ztuhlá vyhazuji).
Děkuji
Zde z bazaru celý sporák i smadlem za 200 Kč, jinak objet sběrné dvory.
Řešení je také - podložit to dř. laťkou a omotat pevnou lepící páskou ( nejlépe asi textilní).
@ ingjirimares - asi tak - tam nějaká investice nad 100 do lepidla nemá cenu. Pokud to nepůjde, tak tavná pistole nebo ta lepící páska s vypodložením. Díky.
,,,,,,Zajímavé ceny. Madlo sporáku Gorenje stojí jako 5 výše vyobrazených bazarových sporáků ! No nekup to...
Odpověď je prostá ,držet to nebude. Vložte fotku onoho madla,třeba někdo má. Na netu je také spousta bazarů,kde můžete poptat.
Což o to, na internetu jsem ho našel, ale už ho nemají (na více stránkách). Navíc ta cena tam 514 Kč - zas takový estét coby single v bytě nejsem. Zkusím se zařídit dle rady @totak a @max (díky za rady). Případně mě ještě napadlo půjčit si v práci tavnou pistoli a "naslintat"tam z té tavné patrony řádnou hrudku okolo prasklin. Přeci jen těch 200 stupňů je uvnitř trouby, to co sálá ven je menší teplo (ale na vteřiňák to stačilo). Uvidíme. A za rady děkuji.
Epoxid sice většinou má od výrobce doporučeno použití do cca 60 st., ale z vlastní zkušenosti vím, že krátkodobě vydrží mnohem víc. Lepit lze i vysokomodulovým silikonem, klasickým pružným tmelem, přilnavost i pevnost bývá dobrá. Musí se to vyzkoušet. Hodně záleží na tom, z jakého plastu je madlo a jaká je plocha lomu, u sporáku bych tipoval na termoset (bakelit), a ten bývá lepitelný velmi dobře. Dobře lepí i polyuretanová lepidla nebo s MS polymery (Mamut), ale tam si nejsem jist teplotní odolností.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.