Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Perete sportovní obuv v pračce?

Od: milanp® odpovědí: 10 změna:

Dá se běžecká obuv zn. Nike, Adidas atd. vyprat v pračce, aniž by se začla rozlepovat? Třeba jen na 30°, nebo max. 40°?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

6x

Mě se drahé Adidasky rozlepily při praní na 30 st. Už nikdy více má pračka boty neviděla.

clovekzmesta

to byl taky debilní nápad je tam dávat, co?

hodnocení

5x

Jednou jsem prala hodně drahý Adidas, sice se nerozlepily, ale po usušení začaly ukrutně smrdět. Říkala jsem si, že to časem přejde, ale vůbec se nedali nosit.

Od té doby peru jen v ruce. Boty vycpu ručníkem, aby nestekla voda dovnitř a vydrbu jen ten špinavej vrch.

clovekzmesta

Blbej nápad, taky nápad.. Pro příště už to člověk neudělá.

runner*
hodnocení

5x

Kdysi davno jsem bezecke boty v prace pral. Pak se mi po jednom prani poskodil tlumici gel v podrazce u lepsich bot. Od te doby uz bezecke boty neperu, a Vam to nedoporucuji pokud v tech botech chcete i nadale behat. Mimochodem slusne se boty vycisti nyni behanim ve snehu :)

kami123
hodnocení

4x

Já to peru bez úhony.

hodnocení

4x

Zrejme je tato uchylka dost rozsirena, zatial v kazdom navode bolo "zakaz prat v pracke". Obuv nie je vyrabana tak, aby zniesla dlhsie trvajuce namocenie v teplej vode. Jediny spravny postup je ocistit hubkou alebo kefkou zvonku. Ak to niekomu topanky vydrzali, neznamena to, ze postupuje spravne.

hodnocení

3x

Peru sportovní boty (po odstranění nánosů bláta a základním opláchnutí samozřejmě) v pračce na 40°C běžně. Jen jednou se mi jedny trošičku srazily, ale jinak no problem.

joudic*
hodnocení

2x
nike bez problemu

kajs
hodnocení

2x
Peru. Bez problémů, ale nikdy ne samotné. Treba se starym rucnikem a taky přidávám redeny ocet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]