Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Používání internetu

Od: klik odpovědí: 6 změna:

Chci se zeptat teoreticky. Bylo by mi nabídnuto seriozní zaměstnání telefonisty např. na covid lince na home office. Práce by mne bavila ale háček je v tom, že modem na internet je napsán na matku, v jejím bytě, který bohužel kdysy ukradla tátovi. Jak se mohu případně právně bránit, kdyby to matka zjistila a začala mi rozbíjet věci. Připadně, kdybych měla hotspot.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Seriózní zaměstnání vyžaduje seriózní jednání s rodičem ! *uspech*

hodnocení

2x

Odstěhovat se jinam.

hodnocení

2x

Jako že vy byste se napojil na její internet přes modem a ona by platila ta data?

hodnocení

1x

Matka vam rozbija veci? Preco? A co to ma spolocne s internetom?

aniom
hodnocení

0x

Nechápu dotaz, modem je na někoho napsaný? Tak si kup nový, nový modem stojí třeba litr. Ale jak může být na někoho napsaný, vlastník tam v systému není napsaný, případně jej přepiš.
Jestli myslíš, že samotný internet je napsaný na tátu, tzn asi simkarta, a táta za to pořád platí, tak mu to asi nevadí.

Jinak nechápu v čem je problém. Jednou už se ten internet platí, tak proč bys ho nemohla používat. Tak máme něříkej, že je to přes internet, že jen voláš přes telefon?
Nebo se ji na to zeptej "Mami co kdybych si našla práci? Kamarádka pracuje jako telefonistka a mě to teď taky nabízejí. Doma bych volala a radila lidem." Nevím proč to víc rozebírat, je ti pod 16let? Teď to taky píšeš přes internet, přes wifi, tak v čem je problém, přístup k internetu máš.

On bude především problém jinde. V momentě, kdy si dítě začne vydělávat na sebe, musí počítat s tím, že bude muset přispívat na provoz domácnosti, platit nájem za svůj pokoj, energie a i ten internet. A to vyžaduje jednat s rodičem. Pokud toto nenastane, a bude záchvat zuřivosti v podobě rozbíjení věcí, je chyba v komunikaci. To jsou nové věci na obou stranách o kterých je třeba konstruktivně mluvit a podle nich se zařídit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]