Nejste přihlášen/a.
Zdravím diskutéry,
instalatér mi na přívod vody do zahrady instaloval vypouštěcí ventil, viz příloha (shora přívod vody, doprava v chráničce zemí do zahrady) - viz příloha.
Nemůžu to povolit, zatím tedy bez extrémního násilí, tak se raději zeptám - lze očekávat, že bych měl být schopen to imbusem povolit v tom mosazném šroubu dole, a pokud ano, na kterou stranu, mám točit směrem doleva když stojím čelem k tomu se zastrčeným imbusem? Jak velké násilí si mohu dovolit, abych neurval tu plastovou část někde jinde?
Vlastně nevím, proč mi tam nedal obyčejný kohout.
Děkuji za tipy, případně vhodná varování
Je tam pravý závit, čili povoluje se to proti směru hodinových ručiček při pohledu na tu zátku. Povolit imbusem ( ale neometeným, jak se to protočí, nastává vyšší level problému) ale sučasně držet hasákem, nebo velkýma sikama za ten plastový šestihran, jinak je to možné urvat.
Jinak ten kohout si tam přece můžete natočit sám, stačí obyčejný kulák za pár kaček
Ventil bych tam nedával - brzo odejde. Raději bych koupil správný imbus. Dotáhnout s citem, případně namazat vazelínou aby to šlo povolit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.