Nejste přihlášen/a.
Moc děkuji za odpověď.
8x
Sundat kryt zásuvky (většinou ho drží jeden šroubek uprostřed) a bude k tomu mnohem lepší přístup. Pak kleštěmi vytáhnout.
Hlavně si vypněte správný jistič, jinak jste mrtvý/á.
A pro jistotu si aspoň omotejte ten nástroj, který použijete, nějakou izolačkou.
V každé "slušné" domácnosti jsou snad k mání izolované kombinačky. Pak nemusí nic pro jistotu omotávat! ![]()
Zkoušečka může být špatná!
Ta rána je také závislá na vodivosti podlahy, žebříku, bot, odporu samotného těla.
Při dobré izolaci to schytáme kvůli kapacitě
No, já vypnutí kontroluju doutnavkou zkoušečkou. Postavím manželku k jističi, dám jí prst na ten správný. Koukám na svítící doutnavku a zavelím - vypni. Doutnavka zhasne. Vrazím zkoušečku pro jistosu ještě do vedlejší dírky a ošmátrám kolík ..
" zkoušečka může být špatná"- má včerejší zkušenost. Dávám teď do kupy hrozný barák, kde nedávno elektřina zabila známého ( psal jsem tady). Zásuvka v koupelně, shodil jsem pojistku označenou "koupelna", zásuvku přeměřil vadaskou, neklepala, nesvítila, tak jsem si sáhl. A šleha. Na to, odkud je ta zásuvka připojená, jsem ještě nepřišel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.