Nejste přihlášen/a.
Aneb, koupil jste někdo v poslední době žárovky a jste s nimi spokojeni, co se týče světla, úspory? Kde to bylo? Možná se vám zdá otázka hloupá, ale v tom množství, když stojím před regálem, nevím které žárovce dát přednost. Chci koupit pár žárovek pro domácnost, s příjemným, jasným světlem E14 i E27.
Já mám, v poslední době, dobrou zkušenost s LEDkami nakupovanými v K+B elektro - Expert elektro, pod názvem BEST Led. Hodnoty 9W (ekvivalent běžné 60 W žárovky), svítivost 730 lm, barva světla teplá bílá (K 3000), závit E27, záruka 5 let, cena kolem 30,- Kč. Případně, pro technické místnosti, stejná, pouze studená bílá (K5500) svítivost 1000 lm, (ekvivalent běžné 70 W žárovky), cena zhruba stejná. Prodávají se v sadách po pěti (pack) za cca 140,- Kč. Teplá bílá je vhodnější do obytných místností, její barva je přibližná normální žárovce. Studená bílá pak je barvou světle jako bývaly klasické "bílé"kancelářské zářivky. Pokud potřebuji větší intenzitu světla, řeším více žárovkami ve svítidle. Paragon založit a v případě poškození, vymění za novou. Zatím nebylo potřeba.
Hlavně musíte vědět do jakého osvětlení to chcete. Jiné je technické provedení pro bodová svítidla a jiné , které využívá odrazu stínidla. Rovněž jsou i různá retro a historická svítidla , kam patří speciální zdroje světla a pak i pro různé činnosti a speciální nasvícení (fotolaboratoř, akvaristika, nasvícení masa , zvýraznění určité barvy apod).
Takže se postavit před regál a rozhodovat se vychází z toho, kam to chci, do jakého osvětlení, co od toho očekávám. Ale pokud na to jdete čistě emotivně,zapomeňte na to, co jsem psal
Jasné svetlo je tak 4000k a alespoň 1000lm, což odpovídá LED cca 11 až 15W v provedeni čirá banka opalova je na houby nesvítí směrem k patici
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.