Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neumyté nádobí ve spodním koši

Od: ir* odpovědí: 12 změna:

Koupila jsem použitou myčku Bosch SMS 50L12EU, která myla dobře, prý. Používaný jeden program 70°C cca 4 roky.

Dnes po prvním zapojení na automatiku + zkrácenou dobou mytí s lehce špinavým nádobím jsem vytáhla spodní koš neumytý, naopak zašpiněné nádobí víc, než bylo.

Znovu jsem pustila stejný program bez zkrácení, postavené talíře a pokličky byly umyté, hrnec od polívky pořád v stejném stavu, řekla bych, že byl z jedné strany jakoby pokrytý vodním kamenem a ve druhé půlce byl pořád mastný, dno nedotčeno, spíš suché se zbytky.

Načetla jsem všechny poradny, co jsem našla, mohl by to být možná tlak vody... Spodní rameno je zacvaklé, volně se točí, nešroubuje se. Žádné těsnění, které by mohlo způsobit malý tlak tam není.

Teď zkouším znovu umýt při těch dajně používaných 70°C.

Teď jsem si uvědomila, že ta druhá automatika bez zkrácení, myla jen hodinu a půl místo dvě a půl a ta 70 jede hodinu a zbývá 46 min. Horní koš je prázdný, zásuvka na příbory poloprázdná.

Nemáte někdo nápad, co může být špatně?

Odpovědi typu "zmlátit prodejce" nebo "vrátit prodejci", prosím, nepište.

Děkuji. Ir

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Také může být otočné rameno prasklé. A to tak šikovně, že prasklina se otevře až při tlaku vody. Pak voda stříká bokem. Pořádně je prohlédněte.

hodnocení

1x

Použijte selský rozum. Trysky v otočných ramenech nejsou ucpané? Nadávkovala jste mycí prostředky tak, jak se má nebo to myjete jen vodou?

hodnocení

0x

Občas se dětem stane, že hodí něco do koše tak, že to čouhá přes koš dolů a rameno se pak nemůže otáčet a nádobí se neumyje.

Taky čas od času vycvaknu horní i spodní ramena, odnesu to do vany, tam rozeberu na jednotlivé části.
Odšroubuju nádstavec sprchy a hadidí vše propláchnu. Hned vidím, které trysky jsou přicpané tak to smetí pinzetou vytáhnu. Je to opruz, ale na pár měsíců je klid.

makk

Nejen dětem. Nože se mají do košíku dávat ostřím nahoru. Někomu to připadá nebezpečné, tak je dává obráceně, takže se košík časem proděraví a nože (nejen) začnou propadávat a blokovat spodní rameno.

hodnocení

0x

Myčka má několik mycích cyklů.

První je oplach nádobí studenou vodou.

Pak je mytí nádobí teplou vodou a čistícím prostředkem. Při tomto kroku (asi 30minut po zaponutí myčky) myčku otevři a zkontroluj, jestli tam máš horkou vodu.

Podle tvého popisu to vypadá, že myčka neohřívá vodu a myje studenou vodou.

ir*
hodnocení

Všechno čisté, voda protéká spodním i vrchním ramenem, obě se točí, myčka hřeje.

Probírala jsem to na dálku s opravářem, taky si neví rady.

Rozdělovač musí fungovat, pokud se střídá voda.

Vypadá to, že je tlak vody ve spodním ramenu slabý.

Opravář tvrdí, že by se netočilo, kdyby byl špatný tlak.

Mě přijde, že je slabý a domnívám se, že i slabý tlak by pootočil rameno, jen by ho netočil dostatečně rychle.

lilil
hodnocení

0x
mela jsem mycku bosch asi 20 let,myla super, proto jsem koupila novou take bosch a jsem nespokojena, jak pisete, vyndam sklenicky a jsou spinave to se u stare nikdy nestalo, hrnce to same. proste bosch uz neni kvalita, uz bych ho nikdy nekoupila.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

pokud to bude myt na vsechny programy spatne spodni kos tak muze byt praskle rameno, celkem casta zavada

voda z toho bude strikat ale slabe, vzdycky praskne tam kde je slepeno ze dvou kousku, chytni ho a zmackni, uvidis jestli se nekde objevi mezera

ir*
hodnocení

Všechno zkontrolované,

zjistila jsem, že ne jen spodní koš.

Vypadá to, že se to patlá jen ve špinavé vodě.

Horní koš je čistší, protože voda tešče dolů, ale na konci programu na miskách, kde je trošku prohlubeň stála špinavá voda.

Zatím nikdo nic na dálku nevymyslel, tak uvidíme.

A když to vypadá, že to patlá ve špinavé vodě, má možnost ta voda odtéct? odčerpává? pokud ano, odtéká nebo se zastavuje na špinavém filtru? Kdy jste ho čistila naposled?

ir*
hodnocení

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]