Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí zateplení stropu v bytě?

Od: hankas® odpovědí: 35 změna:

Dobrý den, chtěla bych zateplit strop v obýváku polystyrenem a navrch sadrokarton.

Jak silný polystyren ,aby to mělo smysl a aby zůstaly vidět trámy. Prosím přibližnou cenu. Obývák má 20m2.

Měla bych známou firmu, která mi dělala fasádu na části domu, za 160 Kč na hodinu. Děkuji

Kolik stojí zateplení stropu v bytě?

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud je nad stropem nevytápěná půda, tak smysl má 160 mm vaty a pod to sdk. Odhaduji cca 20 000 kč. Z těch trámů nezůstane moc koukat, spíš to bude působit jako prkna na stropě

hodnocení

Půda tam je,ale má tam 10 cm polystyrenu a 20 cm vaty jako zateplení podlahy a je zateplená i střecha,taky 20cm vaty. Půda neni pochozí. Cenu myslíte za práci,nebo materiál?

Kolik je teplota v obýváku?

hodnocení

Kolem 17 °C,ale záleží na kolik topím a jak je venku, taky zda topím v noci.

Na jakou hodnotu je nastavena termostatická hlavice radiátoru?

hodnocení

Nemám termo hlavice.

Zateplení obvodové stěny máte provedeno? Není tedy radiátor nadimenzovaný na tepelnou ztrátu se započtením dodatečného zateplení? Pak by radiátor neměl dočasně potřebný výkon. Pokud je to tento pořípad, je nutné provést přenastavení termostatického ventilu a to zvýší průtok otopné vody radiátorem a tím se vám zvedne výkon radiátoru. Po zateplení by se mělo nastavení upravit zpět.

Tak na jakou hodnotu máte otevřen ventil a jaká část radiátoru aktuálně topí?

hodnocení

Ventily jsou naplno a radiátory topí všechny dobře.

Než budete měnit radiátor, nechybí vám na fasádě zateplení dodělat?

hodnocení

Já zateplovat nebudu,už mi neni dvacet , to si musí dodělat můj dědic,ale jsou tady zdi 90 cm.

To je s vámi nadlouho. Pozvěte si nějakého topenáře, nebo projektanta topenáře, popřípadě se tady zeptejte p.Cakla, který tomu rozumí a je schopen dle zkušeností tipnout, jaký by měl mít radiátor výkon. Patrně máte kamenné zdi, nezateplenou fasádu, tím vysoké tepelné ztráty a radiátor nízkého výkonu.. Strop máte zateplený slušně. Máte ještě možná další ochlazované stěny, které to celé zhoršují. Základem toho je správně nadimenzované topné těleso, jehož výpočet vychází z tepelných ztrát.

hodnocení

0x

co je nad tímto stropem?

tam 10 cm polystyrenu a 20 cm vaty jako zateplení podlahy
když pomyslně provrtáte desky, položené na trámech, co vše provrtáte?

hodnocení

No to už jsem psala , že je tam polystyren , 10 cm a vata 20 cm. :)

takže 30 cm, pak nevím, proč tam chcete dávat zespodu další izolaci.

hodnocení

No protože je tam zima i když ve vedlejším pokoji je teplo i když je o něco málo menší Pod obývákem je kuchyň a tam je také teplo a je to přízemí. Možná je to tím,že je tam malý radiátor.*hi*

Hani, 5cm polyše nepomuže moc, když tam máte již 30cm izolace. Sádroš na strop, OK, ale je třeba více tepla. Kolik °C jde do radiátoru. Je celý radiátor teplý? Okna je dvoj, či trojsklo?¨

Asi bych šel do vetšího radiátoru.

hodnocení

Do radiátoru jde asi 50°C, podle el.kotle ,ale větší radiátor už se tam moc nevejde,protože jsou nízko okna, jak je vidět na fotce.Okna jsou asi jen dvojskla,ale všude je teplo,jen v obýváku je zima. Zatím topím jen na 4-6 kW i když kotel je na 12 kW.

makk

Problém bude asi jinde, než v zateplení stropu. Tepelné mosty, malý radiátor, netěsná okna...

hodnocení

Okna jsou v pořádku,ale ten radiátor a tepelné mosty,tak tomu věřím,ale jak se těch mostů zbavit?

makk

Tepelných mostů se vlastně zbavit nejde, ale je možné je omezit. např. pokud máte jako překlad nad oknem použitou ocelovou "kolejnici", je to učebnicový příklad tepelného mostu. Když na to zvenčí dáte polystyren, je to pořád slabé místo, ale už ta ztráta není tak tragická. Ideální (ale ne nejlevnější) je zavolat firmu s termokamerou a ti vám jasně řeknou, kde je to chladné místo. Ale neodpustím si vás varovat před podvodnými firmami. Jednoho dne jsem našel ve schránce leták, že provádějí snímání termokamerou a že toto snímání každý musí mít. Pikantní na tom bylo, že to bylo v létě, kdy termokamera nic nezjistí.

hodnocení

Tak zrovna ty ocelové kolejnice tady jsou a ještě okna nejsou z venku dodělaná. Takže si v létě pozvu firmu, mám známého. Děkuji

Pikantní na tom spíš bude, že ten leták vám hodili v létě a vy si to nějak spojujete s kamerováním v létě*smich*

Hani, všichni Vám chceme poradit, ale píšete, že okna máte OK. Máte dvojskla, to jsou nejhorší nová okna, jaké se vyrábějí. Velikost radiátoru je možno zvětšit, páč na fotce klidně o 10cm výše a 10 cm níže, pak neodhadnu délku radiátoru a asi máte jen dvoudeskový, který lze nahradit třídeskovým.

Nevejde se i radiátor vpravo? Další kus?

hodnocení

Já vím,že mi radíte,ale moc takovým věcem nerozumím. Ta okna jsem myslela, jako že jimi netáhne a navíc jsou nová po rekonstrukci. Já už je měnit nebudu, neni mi dvacet :) Radiátor určitě vyměním za trojdeskový. Další už se tam nevejde, protože jak oni snížili strop, tak nemohu dát nábytek na sebe.

Věřím tomu, že to vyřešíte tak, aby bylo brzo teplíčko...

hodnocení

Moc děkuji za rady a přání :)

hodnocení

0x

Pokud tam je zima, tak to nebude tepelnou izolací na stropě.

Okno vypadá na trojsklo, ale z toho malinkatýho kousku těžko přesně říci. Takže bych se zaměřil na topení. Jaký tam je radiátor?

Jen tak na okraj, něco by chtělo udělat s těmi OSB deskami. To vypadá příšerně.

hodnocení

Právě jsem ty osb desky chtěla přikrýt tím sadrokartonem,ale že bych pod něj dala 5cm polystyrenu. Topení mám elektro kotel Protherm. Radiátor je tam jen jeden asi 150 cm x asi 40 cm. Okna jsou dřevěná asi eurookna.

30.11.21 20:17
hodnocení

Radiátor

Kolik stojí zateplení stropu v bytě? #2

hodnocení

0x

Vy už s tím topením bojujete aspoň třetí rok, že? Mslm, že si Vaše otázky pamatuji, neuměla jste s elektrokotlem, neměla jste dveře...? :). O něco větší radiátor tam vejde a dělají i třídeskové, to by mohlo pomoci. Máte na radiátorech termostatické hlavice? Při dosažení stanovené teploty zavřou v ostatních místnostech a vše půjde do toho pokoje, kde je zima...

hodnocení

Ano, koupila jsem dům bez topení a bez dveří. Topení mi udělali asi za 3 měsíce, ale el.kotel jsem nikdy neviděla, tak neni divu, že jako žena tomu nerozumím. Nerozuměli tomu ani topenáři co tu byli a nechali si zaplatit i když obyčejnou závadu nedokázali odstranit. Nakonec to bylo ucpané sítko, jak mi tady někdo radil. Prkotina.

Ten třídeskový radiátor si určitě pořídím. Děkuji

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je v tomto pokoji zima.tak přitopte.Neprotopíte nmoc navíc,rozdíl se projeví ypočátku na akumulaci tepla ve ydech.

JABRAKA

jabraka*

pokud není dům yateplený zvenčí,pak je vhodné za topení nalepit Al folii,která teplo odrazí zpět.U zatepleného domu zvenčí je to zbytečné.Usilujeme o venkovní zateplení a akumulaci tepla ve zdivu.Vnitřním zateplením bychom o akumulované teplo přišli.

JB

hodnocení

Někde jsem četla, že ta folie, neni moc účinná,ale mohu to zkusit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]