Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdělí pokoje

Od: janajan95 odpovědí: 25 změna:
Dobrý den, moc prosím o radu . Jak máme rozdělit pokoj na dva viz obrázek . Děkuji předem za odpovědi
Rozdělí pokoje

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já bych to zase tak černě neviděla. Před mnoha lety když jsme začínali s partnerem bydlet spolu, taky jsme řešili takový problém. Je to na dnešní poměry velice skromné řešení, ale řešení by to bylo. Jde o to, jestli je to pro jednu nebo více osob, jestli chcete použít nějaký nábytek, který máte k dispozici, jestli jsou úložné prostory jinde, jestli je to na každodenní nebo občasné bydlení a další detaily. Kam se třeba otevírají ty vstupní dveře - ven nebo dovnitř mistnosti... Zkusila jsem to hodit na papír ale nejsou tam rozměry v přesných poměrech, taky je potřebné brát v potaz výšku zařizovacích předmětů, abyste se při pohybu v prostoru netloukl o rohy nábytku. Taky je potřeba uvažovat o dělící stěně, která by podle mého nesměla být celistvá až ke stropu z důvodu osvětlení prostoru denním světlem a větrání... Vystřihněte si uvažovaný nábytek v přesných poměrech k poměru místnosti a přesunováním výstřižků po modelu místnosti sám uvidíte, kam a co.

Rozdělí pokoje #2

...nesměla být celistvá až ke stropu...

pak stačí jen paravan, nikoliv oddělení ložnic.

Jistě jsem nemyslela paraván, ale třeba nábytek = z jedné strany s úložným prostorem a na zadní stěně třeba tapetu, hodiny, event. obrázek - podle too, co by zadní stěna nábytku unesla...

Ok, ale oni chtějí oddělit i hlukově ložnici a pokojíček. Pokud to nebude až ke stropu, tak je bude rušit, jak děti chrupou (chrápou).

makk
hodnocení

2x

Když máte jedno okno, tak z toho dva pokoje neuděláte. Ta svislá stěna má 10m nebo 4m? platí červená nebo černá kóta?

makk

Jestli to má 4x4,5m (18m2) tak krom okna neplnite ani normu na plochu obytné místnosti. Jasně, že když to nebudete nikde říkat, tak vás nikdo honit nebude, ale ty normy nějaký důvod mají. Jaký, to poznáte až si to rozdělíte.

jabraka*
hodnocení

2x

před lety jsem se pokoušel rozdělit panelákový obývák,učinil jsem to falešnou stěnou z nábytku.Nad stěnou yůstala volná prostora ,která zajistila světlo.Půlka byla jídelna a druká televizní kout s křesly a stolkem na kávu.

JABRAKA

hodnocení

0x

Rozdelit to mozete, ako len chcete a ako vam to vyhovuje. Co je vas ciel a preco to robite? Musi mat kazda izba okno?

janajan95
hodnocení

Nemusí . Na dva pokoje kde se dá spát . Ložnice a pokojíček .

Potom to vůbec nedělte a pořiďte si rozkládací pohovku. I ložnice totiž musí mít minimální m3 , musí být větratelná a jako obytná místnost musí být prosluněná a musí mít minimálně 9m2

makk

peter@: Podle normy pokoj mít okno musí. U ložnice by teoreticky okno šlo oželet, ale jak pak zajistit větrání?

hodnocení

0x
Ta místnost je sama o sobě malá, pro jaký účel ji chcete rozdělit?

hodnocení

0x

Místnost je 4,4x 4 metry a chcete jí rozdělit na dvě. Bude to pokoj, sklad, šatna, pro děti dva pokojíčky?

Popište více, k čemu to má být

makk

To mi právě není jasné, na jedné straně (vpravo černě) čtu 9,977m a protější stěna (vlevo červeně) 4,021m. Lichoběžník to asi nebude.

To není 9,997m, ale 3.997 m.

makk, zvětšit obrázek, uvidíte troječku.

janajan95
hodnocení

Jako dvě místnosti na spaní. Ložnice ( tedy jen postel ) a pokojíček pro dceru .

Ložnice pro manželé a vedle pokojíček pro dceru? Jeden pokoj bez denního světla? Věrání ventilátorem? Ještě musíte udělat malou chodbu, kde budou dveře k Vám k dceři. Dost malá místost na dělení..

makk

Aha, proto.

hodnocení

0x

Necelých 18m2 pokoje rozdělíte na jeden pokoj např. 9m2 s oknem a druhá místnost bude jako sklad bez okna. Pokud by měly vzniknout dva rovnocenné pokoje s dělící příčkou, tak by jste přinejmenším museli rozpůlit okno nebo pořídit dvě jednokřídlá okna s dělící příčkou. Jako levná varianta se mi jeví jen paravan do výše 2m a nechat odsazené od okna. Na druhé straně paravanu průchod do druhého pokoje. Jen podlahová výměra takového pokoje klesne pod 9m2, čímž se jako pokoj dle ČSN ani nedá nazvat

hodnocení

0x

Z hygienickych dovodov (vymena vzduchu) nemozem odporucat spravit spalnu rozmerov 4 x 2 metre. Poziadavka je nezmyselna.

hodnocení

0x

Kdysi jsme měli takovouhle ložnici... A nad dveřmi visela televize

Rozdělí pokoje #3

a okno? to se neotvíralo?

janajan95
hodnocení

Okno má ve prostřed rám. Teoreticky by se dalo otevřít . A televizi v ložnici mít nechceme :)

krtek6
hodnocení

0x

Nijak...protože to nebudou pak pokoje, ale špeluňky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]