Nejste přihlášen/a.
Už nějakou dobu přemýšlím o tom, že bych si pořídila předokenní rolety. Ale nechci se spoléhat pouze na rady obchodních zástupců, proto se ptám tady.
Není to instalace do novostavby, myslela jsem takové ty s "přiznanou" kastlí nad okny, je to patrně montáž do překladu. (?)
Máte s nimi někdo zkušenost(i)?
Jaké jsou výhody x nevýhody?
Je nutné stavět lešení, resp. dělají se zvenku, nebo lze i zevnitř (kolik místa popř. potřebuje řemeslník)?
Jak se následně udržují?
Máte nějaké tipy na firmu, se kterou máte dobré zkušenosti?
Děkuji za vaše nápady, názory a zkušenosti.
Mám jí v ložnici. Tlumí i hluk z ulice, což je taky plus. Starý dům. Instalovali ji zevnitř.
Jo a nemám na dálkové ovládání, protože to by bylo cenově úplně někde jinde a chtěli abych si k oknu sama vysekala elektřinu. To mě odradilo.
Jsem moc spokojená. Tma jako v pytli.
A když třeba opravdu hodně fouká, chrání to?
Dálkové ovládání nechci (ze stejného důvodu).
A jak je udržujete?
A prozradíte prosím firmu?
hlavní nevýhoda je ta, že výška rolety ubere z výšky okna, dodatečná instalace rolet vypadá hrozně vůči zbytku domu, na montáž je potřeba povolení...
jaké povolení myslíte? nevím o tom že by to musel někdo povolit , toto slyším poprvé
máte nespočet barevných variant , nevím proč by to mělo vypadat hrozně, pokud si sám nezvolíte hroznou kombinaci :D
VENKOVNÍ ŽALUZIE Instalace venkovních žaluzií (předokenních rolet) je stavební úprava dle § 103 stavebního zákona, která nevyžaduje povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu (dle § 103 SZ stavební úpravy, pokud se jimi nezasahuje do nosných konstrukcí stavby, nemění se vzhled stavby ani způsob užívání stavby, nevyžadují posouzení vlivů na životní prostředí a jejich provedení nemůže negativně ovlivnit požární bezpečnost stavby a nejde o stavební úpravy stavby, která je kulturní památkou, nevyžadují povolení ani ohlášení SÚ).
1) ...pokud se jimi nezasahuje do nosných konstrukcí stavby, nemění se vzhled stavby... - meníš vzhled stavby
2) povolení potřebuješ i od SVJ pokud se jedná o byt v bytovém domě kde jsou byty v osobním vlastnictví - okno není tvoje, je všech
3) neznám venkovní žaluzii, která by měla menší kastlík než je rám okna - z logiky věci to nejde, když má standarně okno výšku cca 1,5m a rám okna je cca 5cm. Docela by mě zajímalo jak chceš 1,5m rolety stočit do 5cm když samotný lamely mají většinou kolem 10cm a je to hliník
koukám že by tady chtěl mít někdo povolení i na výměnu kliky u dveří
neznám nikoho kdo kvůli roletám potřeboval kdy povolení , čím méně zbytečné byrokracie tím lépe
A kdo by si jako dával takové žaluzie na stavbu netrvalého charakteru? Debil...tak či tak, stále platí, že ti to musí povolit SVJ v baráku pokud se jedná o bytovky...a to, že to bude vypadat debilně za tím si stojím a nepřesvědčíš mě...to je prostě ověřenej fakt a skutečnost. Prostě si ukrojíš z okna..bude to mít stejně debilní vizuzální efekt jako když si někdo mercomoci udělá v paneláku SDK podhled v obýváku a nezbyde mu žádný nadpraží nad oknem, protože ho udělal moc nízko nebo ho to výš nepustilo...
venkovní žaluzie se nemontují kvůli vizuálnímu dojmu ale kvůli užitné hodnotě
nikdy jsem neviděl venkovní roletu která by mě pohoršila vizuálem, dávají si ji většinou inteligentní lidí kteří si umí vybrat příjemný vzhled
jinak pane krtek také si chodíte na stavební úřad pro povolení pro každý další krtičinec?
pokud roleta netrčí ven přes linii fasády, ale je vložena do okenního otvoru tak se to nepovažuje jako změna vzhledu
všechny rolety se dávají do okenního otvoru a netrčí mimo fasádu ven, takže povolení SÚ opravdu není potřeba
kastlík je v prostoru okna, já to dělal spolu s okny takže jsem s tím počítal a mám okna o cca 15 cm nižší a nad nimy okenní překlady od výrobce oken
dokáže to v místnosti i ve dne udělat absolutní tmu což je +
nekupovat plastové provedení po pár letech vybledne
údržbu neřeším když jsou dole umyje je déšť a přes den jsou v kastlíku
v zimě pomáhají zateplit místnost
dělali je z venku mám přízemní dům tak max ze žebříku , firmu už nevím na gůglu jich najdete dost, čekalo se pár týdnů až je vyrobí na míru
po cca 6 letech absolutní spokojenost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.