Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepený vinyl na dlažbě

Od: alavanek odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, prosím neví někdo jakým lepidlem bych mohl nalepit vinylové dílce 1,5x0,3m tl.2mm na dlažbu?
Dlažba je velkoformátová 3x1m, spáry jsou vytmelené a povrch přebroušený a srovnaný. Tudíž bych již nepotřeboval nivelovat. Podlahové vytápění zde není. Mám od podlahářů koncentrovanou penetraci na nesavé povrchy. Jen nevím jaké je na to vhodné lepidlo? Má s tím někdo zkušenost? Moc děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
Ja mam dobrou zkusenost s Thomsit k188. Ale urcite bude hromada jinych stejne vhodnych, je to vesmes vsechno skoro to same. Nejlip se ridit doporucenim vyrobce, ti lepsi napisou odzkousene vyrobky do technickeho listu krytiny.
A pokud je dlazba nesava, nevim k cemu by na ni byla penetrace. Disperzni lepidlo ji urcite nepotrebuje.
alavanek
hodnocení

Moc děkuji za tip!
Tu penetraci mi doporučili v prodejně kde jsem kupoval vinyl a na lepidlo jsem zapomněl. Takže ji mám tedy zbytečně,tak se vydělává, co se dá dělat.
re4zon
Neni zac. Njn, kseft. A taky asi nevedi, na co to davate. Na hodne savy podklad by prijit mela. Pripadne jsou to "jen" prodavaci - precist si ze tam ma byt penetrace je jednodussi, nez pouzit hlavu.

hodnocení

0x

Ještě zvažte, jestli vinylové dílce vůbec lepit. Zatím jsem je nikdy nelepil a pokládal pouze volně. Takto to ostatně ve většině případů v domácnostech stačí. Výhoda je, že to pak snadno rozeberete. Nebo si představte situaci, že vás někdo vytopí a jak to budete dávat dolů?

re4zon
2mm vinyl volne? To mi reknete, kde jste to tak delal, prijedu se na to podivat.

Píšu o click systému, pokud je to 2 mm, tak nezbývá než lepit nějakým akrylátovým lepidlem s výškou zubu 1 mm

joudic*
hodnocení

0x
zrovna to resim a je to cele na picu, priste nebudu nic vymyslet a i pres clenitou podlahu radsi budu par dni vyrezavat diamantakem normalni dlazbu
re4zon
Slo by to popsat? Ciste pro zajimavost, treba to nekomu pomuze v rozhodovani.
alavanek
hodnocení

Jakto? Nedrží to na té dlažbě nebo jaký je hlavní problém? Já právě přemýšlím že to celé vyleju na 3mm nivelačkou ale nechce se mi do toho

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]