Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Likvidace starého plynového kotle Dakon

Od: hlavicka odpovědí: 15 změna:

Po 21 létech jsem měnil plynový kotel který mi už dosloužil za nový. Nyní zvažují co s tím starým kotlem. Jedná se o Dakon IPSE 24 CT. Pomalu ho rozebírám a většina kovových věcí se asi bude hodit do šrotu. Zvažují ale jestli by se něco z toho ještě nedalo použít třeba na náhradní díly za nějakou malou cenu pokud by o to někdo měl zájem. Já se v tom ale nevyznám a nevím co z toho by mohlo být ještě použitelné a ani nevím jak se co jmenuje. Jaký máte kdo na to názor a co by mohlo být ještě použitelné?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kovove casti do srotu, zbytek je komunalni odpad, pripadne to muzete zavezt do sberneho dvora na vytrideni. Pokud mate cas, muzete zkusit kotel nabidnout na Bazosu.

hlavicka
hodnocení

A kolik bych za ten starý kotel na Bazoši mohl dostat? Asi ne víc než za ten šrot ve sběrně pokud by se vůbec někdo našel kdo by měl o to zájem. Myslel jsem, že alespoň něco z toho by se mohlo ještě někomu za nějakou menší cenu hodit pokud by někdo tento kotel měl a potřeboval by nějaký náhradní díl a nechtěl by do toho investovat peníze za nové náhradní díly pokud se ještě nějaké na tento kotel dají sehnat. Myslel jsem např. ventilátor, možná elektronika a já nevím co jiného by se možná dalo ještě použít nebo jak se to všechno jmenuje. Mám ten kotel už částečně rozebraný.

hodnocení

0x
Určitě bych vymontoval desku s elektronikou a nabídl za nějakou symbolickou cenu, třeba se někomu bude hodit.
hlavicka
hodnocení

U té desky s elektronikou si nejsem 100% jistý zda je zcela v pořádku a zda některé problémy které s kotlem byly nevzníkaly na ní. Spíše si ale myslím, že by ta deska s elektronikou mohla být ještě v pořádku a mohla by v jiném kotli ještě někomu sloužit. Určitě v pořádku a funkční je ventilátor a nevím co jiného by ještě mohlo být funkční a použitelné.

hodnocení

0x

Zpeněžení jedině za cenu šrotu. Nikdo nic z toho nekoupí, páč neví v jaké kvalitě se určitá součástka.

hlavicka
hodnocení

milancukrar: Ano, nikdo nemůže vědět v jakém stavu co je když je to starší a použité. To se ale neví o ničem co se starší použité prodává přes inzeráty. Každý kdo něco takového kupuje musí sám zvážit jestli je ochoten podstoupit riziko, že to nebude dobře funkční nebo, že mu to příliš dlouho nevydrží a zvážit jestli to koupit a nebo zhánět pro starý kotel souřástku novou za několikanásobně dražší cenu nebo takovou kterou už možná ani sehnat nejde. Připadá mi ne příliš dobré vyhazovat něco co by mohl ještě někdo použít a mohlo by mu to ještě nějakou dobu sloužit. Chápu ale, že jsou i takoví co všechno starší a použité raději vyhodi než aby to nabídli někomu komu to může ještě k něčemu sloužit.

Vzhledem ke stáří, nikdo si nekoupí celý kotel, kdyby mu v tom jeho něco časem odešlo. Přesto Vám přeji, abyste takového kupce našel.

hlavicka
hodnocení

milancukrar: Já také nechci prodávat ten starý kotel jako celý, ale pouze některé jeho vymontované součásti o čemž jsem tu psal a co ty asi nečteš a píšeš tu tak nesmysly.

nesmysl nepíšu, jen zkušenost. Páč nějaký díl z kotle si koupí ten, který má ten samý kotel jako Vy. Dále musí vědět, co jw špatné na kotli a to hledat, třeba na internetu. Co tak můžete nabídnout z Dakonu, starého u Vás 21 let, zkonstruován před 25-30 lety? Základovou deku? Tu píšete, že nevíte, zdali je OK. Co pak? Hořáky? Ty vydrží dlouho, přežijí ostatní díly? Čerpadla?

Nebo,. co chcete vlastně nabídnout k prodeji? Ventilátor a co dál?

Páč já zkoušel prodat za cenu šrotu 38 ks různých topidel pod okna na díly. Páč jsem si říkal, že se hodí zapalovače, hořáky atd, ale nebyl zájem ani u servismanů, kteří tyto topidla opravují. Kdo jiný by to měl koupit? Jedině servisáci.

Stále Vám přeji, ať prodáte vše, co nepotřebujete.

hlavicka
hodnocení

milancukrar: Dalo se čekat, že se k těm nesmyslům nepřiznáš. Napsat "Stále Vám přeji, ať prodáte vše, co nepotřebujete." a přitom se snažit rozmlouvat abych se o ten prodej něčeho ani nepokoušel mi připadá docela naívní. :( Netvrdím, že z toho kotle se mi povede něco prodat, ale už jsem prodal různé věci které by mnozí házeli rovnou do popelnice a nezabývali se jejích prodejem.

to jste mi to natřel, máte radost? Já jsem přející člověk, proto přeji, ať vše prodáte, ale jako zkušený vím, jak to chodí s takovým matrošem.

Spousta lidí prodá nepotřebné věci, které by jiní vyhodili.

Co mám přiznat? Přiznávám se, máte pravdu.

hlavicka
hodnocení

milancukrar: Mohl by jsi už přestat s tím neustálým neslušným trollováním? Pokazit diskuzi natolik aby se stala nediskutovatelnou to zde na poradně umíš docela dobře. Bohužel není tu nikdo kdo by tě v tom tvým řádění zastavil. Jsi u moci nad touto poradnou a tak se to snažíš zneužívat.

Vždy diskutuji slušně, nikoho nenapadám, neutočím, neoznačuji nikoho nijak.

Já se v tom ale nevyznám a nevím co z toho by mohlo být ještě použitelné
Já se v tom orientuji, znám problematiku, proto mám tu trpělivost Vám radit a vysvětlovat.

Milane,udeřil jste "hřebíček na hlavičku".*smich*.(Nebo "hřebíčkem o hlavičku?")*smich*.

hlavicka
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]