Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna těsnění v papiňáku

Od: kimba® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den !
Potřebuji vyměnit gumové těsnění v tlakovém hrnci Tescoma Mascom 7 L.
Těsnění je pod zahnutým horním okrajem hrnce dost napresované.
Zkoušel jsem je vyndat podobně, jak se sundavají pláště z kola, t.j. dva ploché šroubováky
poblíž sebe a gumu vypáčit. Jenže se nedaří ani vsunout šroubovák mezi gumu a plechový okraj.
Poradna Tescomy doporučuje poslat hrnec k výměně těsnění do servisu, nevím zda je to opravdu nutné.
Náhradní guma je k mání v prodeji Tescomy.
Už jste to někdo vyměňoval? Rád bych věděl jak vyjmout staré a nové tam zase nacpat.
Díky za rady !

Výměna těsnění v papiňáku
Výměna těsnění v papiňáku #2
Výměna těsnění v papiňáku #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud mám náhradní, tak staré zničím a to tak, že ho nepáčím o okraj, to bych si mohl poškodit kovový okraj , ale prostě do něho píchnu a snažím se ho uvolnit, což se mi zcela určitě povede a klidně ať se roztrhne. Pak už ho za volný konec vytáhnu...

nov
hodnocení

3x

Zkusila bych okraj hrnce namočit do horké vody s jarem.

doplněno 28.11.21 10:48:

Vždy při mytí tlakového hrnce sundávám a umyji i těsnění.

111®
hodnocení

2x

těsnění tam může být přilepeno, nebo tam drží fest zapečenou mastnotou...

kami123
hodnocení

2x

Zkusil bych vařit trochu vody ať se prohřeje a pak vyndat šídlem.

hodnocení

Postupoval jsem dle rad @hiavaty a kamila123 a těsnění vytáhl destrukčním způsobem za použití šídla. Děkuji všem rádcům !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]