Nejste přihlášen/a.
právě nyní řešíme zda zakoupit sušáky podokenní nebo na namontování do plast. oken
ty podokenní jsou samozřejmě levnější, ale co mě zaráží je případný tepelný most.
je ten tepel. most opravdu tak "nebezpečný"?
vložil jsem foto, pokud použijeme tyto sušáky, tak ve kterých místech v bytě se budou tvořit údajně vlhké fleky z důvodu toho tepel. mostu?
zdá se mi to že je to velmi přehnané,nebo je to opravdu možné, že "dvě hloupé" železa dokáží udělat neplechu v bytě na zdi?
doplněno 13.03.10 23:48:zateplovačka se bude dělat někdy za měsíc,nevím přesně den
Je potřeba počkan na zateplování.Ta druhá fotka ukazuje správné řešení.Zkrz polystyren kotevní šrouby až do panelu,nespoléhat na jeden šroub,ale kotvit na dva až tři,o fasádu opřít větší plochou.Před izolací fasády se musí všechny takové prvky odstranit.Nelzeˇčekat,že firma bude dělat dirky do polystyrenu a obcházet nosiče parabol.
JABRAKA
Já bych řekl že odmontovat se to nemusí . Maximálně na zkontrolování pevnosti. Firma by to zateplení měla udělat tak aby tam případně sušáky nebo satelity zůstali pokud si to lidi v tom baráku přejou...
Já sem si chtěl dát na barák satelit a jelikož už bylo po zateplení tak mi předseda družstva řekl že už to nejde . Kdybych ho tam měl už předtím tak by tam zůstal...
Z pohledu tepelného mostu(nebude hůř jak nyní) to není žádná katastrofa, polystyrénoví obkladači si s tím bezproblémově rutinně poradí, jen zvažte vhodnost sušení prádla na veřejnosti. Většině obyvatel už to došlo.
Karlekarle máte naprostou pravdu. Škoda že nejste přihlášenej dal bych bod...
Prádlo schovat, ale co se satelitem ten asi schovat nepůjde ...
Díky tomu,že se celý revitalizační projekt schvaluje hlavně kvůli úvěru,Je předem dána podmínka,že se plášť budovy zbaví předem všech budoucích tepelných mostů.Všichni obyvatelé si museli vše,co bylo namontováno na vnějších zdech,odmontovat.Pro kolaudaci je vybrán člověk od banky,který v komisi přihlíží.Pokud by se ohrozila tepelná bilance,v projektu plánovaná,nemusí kolaudaci schválit.Tam,kde to nedokáží obyvatelé ukočírovat,,budují na sebe klec.
JABRAKA
okna kde budou sušáky, jsou směrem pryč a kde to "nebije do očí"
doplněno 14.03.10 18:37:už máme vybrány sušáky na namontování na plast. okno, takže žádné vrtání
Teď sem se koukl a doopravdy tam ty větrací škvírky mám . Ani sem o nich nevěděl .
Na tom sušáku jsou na to přišroubování nějaký háčky?
Dobrý den,
našel jsem sušák do plastových oken na www.susak.cz a musím uznat, že jsem takovou technologii ještě nikde neviděl.
Sušák je kdykoliv odmontovatelný a rozebiratelný a fakt se nemusí vůbec nikam vrtat mají na to evropský patent a certifikaci.
Naše babička si nechala vyrobit sušák od zámečníků nyní stýká rez po nově provedené fasádě a má s tím neuvěřitelné problémy, sušák je namontovaný pod oknem, kde jsou nyní neuvěřitelné fleky zřejmě bude muset zaplatit opravu zateplení na své náklady a pořídit si sušák o kterým jste se tu zmínil.
Nikdy nedochází k deformaci okenního rámu? To bych se velice divil. Nebude to taková tragoška, ale pokud není rám chycený v místě okapničky turbošroubem do zdiva, tak se bude přes páku nadzvedávat. Ne o moc, ale bude a nedivil bych se, kdyby se za nějaký čas pod rámem utrhla montážní pěna a začalo tudy táhnout - v případě, že nebyly použity montážní fólie.
Pokud se ovšem sušák nebude přetěžovat, tak je to velice elegantní řešení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.