Nejste přihlášen/a.
tak nám napadlo asi 20 čísel těch bílých sr...k a je třeba to odklidit. Při tom mi napadlo zkusit zjistit, jak a čím namazat velkou hliníkovou lopatu, aby se ten sajrajt nelepil a pěkně padl tam, kam jej pošlu
Hliníkovou lopatu nahřát - třeba horkovzdušnou pistolí, nebo hořákem, pak vzít obyčejnou svíčku a tou jezdit po horké lopatě. Vznikne vosková vrstva, po které sníh hezky sjíždí .
Plastové hrablo nechat vysušit a postříkat teflonovým sprejem - třeba Teflub.
Buhe a jak dlouho ta lopata vydrží nahřátá? Dvě hrábnutí? Hliník je dobrý termovodič, dělaj se z něj chladiče.
To už snad máte nějakou garážovou párty v plném proudu, ne?
Tak dobře, zkusím to pomaleji
Bod 1) nahřejeme lopatu
Bod 2) po nahřáté lopatě jezdíme svící, čímž na povrchu aluminia vytvoříme vrstvičku vosku.
Bod 3) necháme lopatu vychladnou
Bod 4) po napadnutí sněhu uchopíme lopatu (ano, už chladnou ) do ruky a jdeme házet sníh. Anžto jsme v bodě 2 vytvořili nepřilnavý povrch, sníh se nelepí.
Takhle už to pobíráte?
Po příjezdu na chalupu a odklízení sněhu, podle dobrých předchozích rad nepřipravenou lopatou a hrablem, jsem to kdysi rychle a nouzově vyřešil "ošetřením" toho "hnusného" uklízecího nářadí nástřikem silikonového oleje ve spreji.
"Ekologové" se nemusí zatěžovat reakcí na tento postup, vše co teď mají na srdci již všichni dávno vědí.
Předchozí rady formou trvalejšího ošetření jsou jistě lepší, jen se bohužel musí "myslet dopředu", a to někdy, z vlastní zkušenosti "bolí".
já používám kus tišťáku na klacku a funguje skvěle...a je jednostranný takže si vyberu která strana bude nahoře...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.