Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
po doplnění tlaku vody z 0,8 na 1 bar a po zahnutí topení mi z označeho místa na obrázku začala kapat voda. Neteče nějak moc, pár kapek, ale znervozňujeme mě to.
Cca před 2 měsící jsem měla na opravu starého kotle Junkers servisáka, který vyměnil tlakoměr (měl pocit, že tlakomeěr zobrazuje jiný tlak než ve skutečnosti v kotli byl) a dotěsnil ventil. Po těchto 2 měsících klesl tlak z 1,3 baru na 0,8 baru, přijde mi to za tak krátké období velký pokles.
Co by unik vody z označeho místa mohl naznačovat? Je potřeba, abych zavolala znovu servisáka, který by se na kotel měl přijít podívat?
Děkuji moc za rady. Jsem laik a žena, popisuji, jak to vidím .
Hezký den,
V.
Chtělo by to typ kotle a lepší foto-víc osvětlit kotel a přiblížit se foťákem k místu úniku vody. Ten zakroužkovaný ventil mi přijde jako dopouštěcí, ten by stačilo dotáhnout na armatuře nebo přetěsnit konopím či těsnící páskou, záleží jak to tam je. Pokud je to další havarijní/přetlakový/bezpečnostní ventil, tak ho párkrát otevřít, ať vylítne trochu vody, pročistí se od úsad/ vodního kamene a za několik hodin by měl přestat kapat. Potom dopustit samozřejmě vodu do "topení" na požadované 1,3 Bary.
Lepší foto se asi bez většího zásahu (rozebrání) na kotli nedá pořídit, ale vypadá to, že ta voda prolíná někde pod tou plastovou červenou krytkou dopouštěcího ventilu. Tu chce sundat/odšroubovat a pod tím dotáhnout klíčem-snad 17 nebo 19 mm, nevím přesně. Jinak ten servisák a maximálně výměna toho ventilu. Někdy se sama malá netěsnost zacpe vápníkem obsaženým ve vodě, ale pokud se to nelepší den ode dne, je to větší netěsnost a je potřeba přetěsnit nebo vyměnit těsnění za nové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.