Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dočasné odpojení plného bojleru

Od: romancampula odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

měl bych dotaz na odpojení bojleru. Jedná se o bojler Protherm FE 120 BM, na obrázku je vidět jeho vnitřní struktura ( domintex.cz/... Potřebuji ho na půl dne odsunout od stěny kvůli jiné instalaci a pak zase přisunout. K tomu je potřeba ho odpojit, jelikož připojené nerezové hadice nejsou tak dlouhé. Jak to jednoduše udělat?

Myslel jsem si, že:

1) vypnu kotel a uzavřu hlavní uzávěr vody

2) odpojím hadice od kotle, jelikož to je malý okruh a moc vody z toho nepoteče

3) uzavřu přívod studené vody do bojleru a odpojím hadici studené vody

4) odpojím hadici teplé vody

Zkusil jsem tedy nejdříve uzavřít přívod studené vody a pustit teplou vodu někde v domě. Překvapení bylo, že přestože je přívod do bojleru uzavřen, teplá voda stále tekla a z bojleru se začaly ozývat divné zvuky (šumění) - tím více, kolik teplé vody odteklo. Pokud jsem tedy přerušil. Nevím, zda to nemůže být tím, že odpustím teplou vodu a v části bojleru se začne něco přehřívat, protože už tam není přívod studené. Jak bojler správně dočasně odpojit?

Děkuji za rady, připadá mi, že musí jít o jednoduché řešení, které nevyžaduje instalatéra.

Dočasné odpojení plného bojleru
Dočasné odpojení plného bojleru #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Este poznamka, ked to bude rozpojene, zvazte dat tam gulove ventily, nabuduce vam to usetri problemy.

asd1
hodnocení

0x

šumět leda tak ruplej výměník, na podtlak trubka drží na přetlak se trhlina roztáhne a teče topná voda do boileru..

Nebo netěsný uzávěr na přívodu studený.. Samospád z vyšších pater z rozvodu teplý vody, šumění jak to někde přisává vzduch...

Jinak ano uzavřít, okolo, vypustit tlak kohoutkem, povolit šroubení sundat vlnovce a můžeš šoupat.. Počítej že bude třeba dát nový těsnění do šroubení a po týdnu ho dotáhnout (moderní těsnění si sedaj, Klingerit stačilo jednou a držel..)

hodnocení

0x

Vy mate kombi bojler, cize :

- ak to ma aj elektro ohrev, vypnite istic

- ak mate ventily na zatvorenie okruhu vykurovania smerom od a do kotla, tak to zavrite. Odpojte nerezove vlnovce od bojlera, podlozte si misku, pripadne si pripravte vopred 1/2 zaslepky s tesnenim.

- vypnite studenu vodu hlavnym ventilom pre cely dom

- skuste odpustit teplu aj studenu, v cim nizsom bode celeho rozvodu

- odpojte nerez vlnovce privod studenej aj teplej, zase dajte zaslepky

Ak budete rychly, vela vody nevytecie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]