Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení pudy nad místností ze zbytků

Od: jana222® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

Mám na domě celou půdu zafoukanou.Bohužel jsem zjistil ted při uklidu že po 15 letech se na jedno místo nevím proč prostě zapomělo (Asi to bylo zaházené bordelem)Jedná se o rovnou plochu nad mansardou?(jednou místností nevím jak se tomu říká).Jedná se asi o 14m2.Mezi tím jsou po metru kleštiny 2 metry do hloubky k okraji.Rovina dobře přístupná a škvára Stačí tam něco jen postupně lehce namačkat.

Chci se zeptat kamarád mi nabízí zdarma zabalené zbytky ze stavby.Jedná se o lisované desky(vata/vlna)? o rozměru 1x2 metru 5 cm výška.A dál má zustatek Rockwol larock s alu folií to je určeno na izolaci rozvodů vody topení atd 4 cm výška.

Mužu to tam rozložit natáhnout z toho co tam má? Nebo je to špatně ! a mám koupit klasickou minerální vatu.

Samozřejmě od kamaráda investice nula...Vatu ted draze zapaltit což se mi nechche ale nerad bych něco "pokazil"

díky za názor

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Zbytky zadarmo je lepší jak nic (jenom škvara), tu s hliníkovou fólii dejte naspod.
Zbytek dokoupíte, nejlépe do výšky izolantu minimálně 30cm, lépe 50cm.
hodnocení

Tak ok.Říkal že tam toho má dost tak to mužu dávat i po těch 5cm na sebe ne?

Jinač děkuju

hodnocení

1x

1x2 metry je pěkný zbytek, když dáte více desek na sebe, bude to OK

Rockwool je taky OK, ale hliníkem dolů, nesmí být více vrstev s hliníkem. Jinak dejte hliník pryč.

hodnocení

Pane Milane moc Vám děkuji.Těch 1x2 metru je víc.Je jen škoda že to jsou 5cm.A hliníkové jsou 4 cm.Tedy jeden hliník dolů a pak už jen vrstvit bez.Díky.Podstatné pro mě je že tu "směsku" mohu využít

dík

Dříve, když bala žebrota a chdoba, se dělala z různých matrošů izolace.

Pamatuji Multiservis, který měl problém s obaly z polyše, jak jsme je drtili na izolaci.

hodnocení

1x

! Dávejte pouze tepelnou izolaci měkkou bez hliníkové fólie. Hliníková fólie vám udělá více škody, když nefunguje jako parotěsná zábrana! V mezerách pak proniká přebytek páry, který lokálně může kondenzovat ! To je vhodné jen na potrubí. Tedy jen diffúzně otevřenou tepelnou izolaci!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]