Nejste přihlášen/a.
Tak jsem zde zpet. Volal jsem na infolinku primo od Whirlpoolu. Bylo mi receno, ze pokud je uzavren privodni ventil do mycky, nemelo by se mycce nic stat. To by podle vseho mel byt ten modre oznacen a ten cervene oznacen na stejne armature, je k privodu studene vody do drezu. V tom se nemylim, ze ano?
Prestoze jsem puvodne nemyslel, ze bych mycku pouzil, rekl jsem si, ze ji precejen vyzkousim. I proto, ze ji nikdo prede mnou nepouzival (jsem prvni najemnik a obyvatel bytu) a tak bych rad otestoval, jestli spravne funguje a je spravne zapojena. Dival jsem se uz i na navod.
Pochopil jsem, ze potrebuju nakoupit sul do mycky, lestidlo a myci prostredek (coz jsou napr. tablety). Chtel jsem se zeptat zda je vse univerzalni a nemusim pro toto zohlednovat typ mycky? Vybral bych ku prikladu takto.
Sul - http://6b.cz/WScJ ; Lestidlo - http://6b.cz/Fvse ; Tablety - http://6b.cz/nWvS
Diky moc za odpovedi.
Diky za odpovedi. Ja ma na plneni soli specialni zasobnik, takze tohle v mem pripade asi nebude pouzitelne.
Tak ta fotka - to je slušnej oddíl.... Tam, kam je narvaná ta odpadní hadice, dejte pračkový sifonek. Snad ta odbočka je 50/40, zredukovaná na 32.
A jak ta odpadni hadice je pouze zastrcena do sifonu, nesla by tam dat pouze nejaka redukce? Prumer odpadni hadice z mycky jsem nameril 27 mm a vnitrni prumer sifonu (kam je odpadni hadice zastrcena) je nejakych 33 mm.
Jinak, jak jsem psal, zapojovala to firma, jeste pred tim nez jsem se nastehoval. Proto bych to mohl pripadne reklamovat u spravce. Mohl byste mi nekdo laicky shrnout v cem vsem je v zapojeni problem? Popr. to muzu nafotit kompletne az po drez, cele potrubi.
Jinak jeden problem uz s timhle zapojenim mel. Jednoho rana jsem se vzbudil a pod kuchynskou linkou kaluz.Zjistil jsem, ze kape rohovy ventil pro privod teple vody. Nekdo ho pretahl, az zdeformoval tesneni. Ja nic nemenil, pouze to s citem dotahl a nic nekape. Je to uz pul roku.
Diky za vase odborne reakce.
Ta redukce má 32mm, pasuje tam pračkový sifon. Maxi, jak to ovlivní, když v něm vyschne voda? Jaká voda?
Jasne, takze pokud to chapu dobre, tak ten prumer oznacen cervene napojim na odpadni hadici z mycky (tam jsem nameril vnitrni prumer cca 21 az 22 mm) a ten prumer oznacen modre pujde do te diry soucasneho sifonu. Jen si rikam, ma prumer 32 mm a diru jsem nameril cca 33 mm, tak jestli tam nebude taky "navolno".
Ano. Volné to nebude, uvnitř toho HT, kde jste naměřil 33mm je určitě břitové těsnění... Tu hadici od myčky pojistíte SK páskou. A pokud to někdy použijete, nelekněte se hluku, klepání. Ten sifonek funguje jako zápachový uzávěr kuličkou za pružinkou, může to klepat. Proto jsem se ptal Maxe (zatím bez odpovědi), co s tím má společné vyschnutí vody...
Maxi, ok. Životnost netuším, doma jich mám několik už pár let a fungují. Když nad tím přemýšlím, ani jsem to zatím nikde neviděl ucpané. A k té pružince a kuličce - částečně můžete mít pravdu. To klepání občas lidi štve a tu pružinu dají pryč. Jde to, ale hadice musí být do ůčka. Potom by to po vyschnutí smrdělo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.