Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepouzivam mycku - nemel bych alespon nekdy?

Od: jenjdukolem odpovědí: 28 změna:
Ahoj, od brezna tohoto roku bydlim v mensi, ale uplne zrenovovane garsonce. Majitele koupili byt jako investici a ja jsem jejich najemnik. Obsahuje i mycku nadobi. Tu ja vubec nepouzivam. Jednak ziju sam a na ty svoje dva talire a par priboru v tom nevidim buhvijaky smysl. Druhak jsem mycku ani nikdy nepouzival (rodice ani studentsky byt, kde jsem bydlel ji nemeli), takze mi nechybi. Jen jsem si rikal, zda bych ji nemel alespon jednou za cas "projet", at tam neco nezatuhne, ci co ja vim... Co myslite?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Myslím, že myčce je to fuk, ale vy nevíte, o co přicházíte...

Přichází o to že tam bude skladovat nádobí rok než myčku zaplní.

max*
hodnocení

2x
Mycku urcite obcas projet a hlavne pravidelne cistit filtr. Jak uz bam psali, nevite o co prichazite. Sice par hrnku nebo sklenicek, ale jako mycka je bez lesteni neumyjete. Jako lestidlo uzivam ocet, sklo je jak nove. Po domyti naleju trochu octu do mycky, nic pak nesmrdi.
Perfektne to umyva i sklenene poklicky na hrnce a tech 14 litru vody, ehm, si jednou umyti nadobi zmerte za den na vodomeru.

jirkab*
hodnocení

2x
Ja twky ziju sam, ale mycku zaplnim uplne snadno a zivot bez ni si neumim predstavit :D

hodnocení

1x

Tuto otázku bych položil přímo majitelům bytu.

riva
hodnocení

1x

Už 2x jsem musel myčku rozebírat, protože zatuhlo čerpadlo. Teď u ní tak 1x měsíčně bez prostředků zahájíme mytí aby čerpadlo spustilo a pak vypneme.

hodnocení

1x

Pokiaľ je nová bez použitia,tak je ju zbytočne použiť,pokiaľ ju nebudete používať. V obchodoch ich tiež nezabehávavajú. Pokiaľ už bola používaná,tak občas neuškodí ju použiť,nebude smrdieť.

kami123
hodnocení

0x

asi to kvůli solenoidům a čerpadlu špatný nápad není

vodní kámen to je prevít

jenjdukolem
hodnocení

Tak jsem zde zpet. Volal jsem na infolinku primo od Whirlpoolu. Bylo mi receno, ze pokud je uzavren privodni ventil do mycky, nemelo by se mycce nic stat. To by podle vseho mel byt ten modre oznacen a ten cervene oznacen na stejne armature, je k privodu studene vody do drezu. V tom se nemylim, ze ano?

Prestoze jsem puvodne nemyslel, ze bych mycku pouzil, rekl jsem si, ze ji precejen vyzkousim. I proto, ze ji nikdo prede mnou nepouzival (jsem prvni najemnik a obyvatel bytu) a tak bych rad otestoval, jestli spravne funguje a je spravne zapojena. Dival jsem se uz i na navod.

Pochopil jsem, ze potrebuju nakoupit sul do mycky, lestidlo a myci prostredek (coz jsou napr. tablety). Chtel jsem se zeptat zda je vse univerzalni a nemusim pro toto zohlednovat typ mycky? Vybral bych ku prikladu takto.

Sul - http://6b.cz/WScJ ; Lestidlo - http://6b.cz/Fvse ; Tablety - http://6b.cz/nWvS

Diky moc za odpovedi.

Leštidlo není třeba. Hlavně tu sůl.

Tyhle tablety obsahujou sůl i leštidlo, měly by se používat do myčky, kde to jde nastavit.

jenjdukolem
hodnocení

Diky za odpovedi. Ja ma na plneni soli specialni zasobnik, takze tohle v mem pripade asi nebude pouzitelne.

max*
Chlape, uz jsem Vam psal, ze misto lestidla dejte ocet! Nestoji 80 korun za 0,7 litru, ale je 7 korun za litr a vysledek stejny. A nepouzivate nejakou pochybnou chemii, octu v redene forme se muzete napit, u lestidla to muzete zkusit, no.
Dale je sice hezke, ze mycka nebyla mozna pouzita, vyrobce Vam tvrdi, ze je to Ok,
ale co ten zapojeny odpad? Ten prece nema zadnou zpetnou klapku, by se brzy ucpala, tedy Vam to zpetne vali do kuchyne primo z kanalu! Tam neni zadny sifon, ehm.
Proto jsem Vam psal, pouzivejte ji a po kazdem uziti nalijte dovnitr mycky znovu ocet.
Mimochodem sul pouzivam bazenovou, tretinova cena, ale to uz je jen takova drobnost. (Vzdy si odsypu z 25Kg pytle).
Mycku povazuji za nejlepsi vynalez, predchozich 10 let.

No tos ji objevil brzo... *smich**smich**smich*

max*
Psal jsem predchozich..
Mam ji 15 let. Ony tady vazne byly bezne mycky za sociku pro domacnosti?
Ze jsem si ji v Tuzexu nevsimnul. Haha

Myčky byly hned za Fiatama vedle džín pod pultem za protivnou babou *smich*.

Ne vtip, taky si z toho dělám srandu...*frajer*

max*
No jasne.
Ale pro Tebe Gumidku tam meli jen Toblerone a to bylo v te dobe tezsi nez Ty. Hihi

jenjdukolem
hodnocení

Jeste dodavam fotku, kterou jsem zapomel prilozit k dnesnim prispevku.

Nepouzivam mycku - nemel bych alespon nekdy?

Tak ta fotka - to je slušnej oddíl...:(. Tam, kam je narvaná ta odpadní hadice, dejte pračkový sifonek. Snad ta odbočka je 50/40, zredukovaná na 32.

jenjdukolem
hodnocení

No ja to takto nezapojil. Delal to "kvalifikovany" instalater. Podivam se po tom sifonu.

max*
Porad ale ten sifonek neresi to, ze nebudete mycku vubec pouzivat. Zhruba za tyden vam v nem voda taky vyschne a pak jak kdyby nebyl. Bud to zablombujete nebo to zacnete pouzivat.
jenjdukolem
hodnocení

A jak ta odpadni hadice je pouze zastrcena do sifonu, nesla by tam dat pouze nejaka redukce? Prumer odpadni hadice z mycky jsem nameril 27 mm a vnitrni prumer sifonu (kam je odpadni hadice zastrcena) je nejakych 33 mm.

jenjdukolem
hodnocení

Jinak, jak jsem psal, zapojovala to firma, jeste pred tim nez jsem se nastehoval. Proto bych to mohl pripadne reklamovat u spravce. Mohl byste mi nekdo laicky shrnout v cem vsem je v zapojeni problem? Popr. to muzu nafotit kompletne az po drez, cele potrubi.

Jinak jeden problem uz s timhle zapojenim mel. Jednoho rana jsem se vzbudil a pod kuchynskou linkou kaluz.Zjistil jsem, ze kape rohovy ventil pro privod teple vody. Nekdo ho pretahl, az zdeformoval tesneni. Ja nic nemenil, pouze to s citem dotahl a nic nekape. Je to uz pul roku.

Diky za vase odborne reakce.

Ta redukce má 32mm, pasuje tam pračkový sifon. Maxi, jak to ovlivní, když v něm vyschne voda? Jaká voda?*co*

jenjdukolem
hodnocení

Jasne, takze pokud to chapu dobre, tak ten prumer oznacen cervene napojim na odpadni hadici z mycky (tam jsem nameril vnitrni prumer cca 21 az 22 mm) a ten prumer oznacen modre pujde do te diry soucasneho sifonu. Jen si rikam, ma prumer 32 mm a diru jsem nameril cca 33 mm, tak jestli tam nebude taky "navolno".

Nepouzivam mycku - nemel bych alespon nekdy? #2

Ano. Volné to nebude, uvnitř toho HT, kde jste naměřil 33mm je určitě břitové těsnění... Tu hadici od myčky pojistíte SK páskou. A pokud to někdy použijete, nelekněte se hluku, klepání. Ten sifonek funguje jako zápachový uzávěr kuličkou za pružinkou, může to klepat. Proto jsem se ptal Maxe (zatím bez odpovědi), co s tím má společné vyschnutí vody...*smich*

max*
Dobre pane, bude to zajiste fungovat.
Nevedel jsem, ze je tam pruzinka a asi to nevi ani spousta dalsich.
Jen se zeptam jeste, jakou to ma zivotnost, kdyz uvazime, ze se tam pouziva sul a jine celkem agresivni veci na myti?

Maxi, ok. Životnost netuším, doma jich mám několik už pár let a fungují. Když nad tím přemýšlím, ani jsem to zatím nikde neviděl ucpané. A k té pružince a kuličce - částečně můžete mít pravdu. To klepání občas lidi štve a tu pružinu dají pryč. Jde to, ale hadice musí být do ůčka. Potom by to po vyschnutí smrdělo...*mir*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]