Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vykupují trafoplechy ve sběrnách?

Od: vlastovicka odpovědí: 12 změna:

Mám nějaké trafoplechy ze starých traf a zajímá mne jak takové plechy vykupují sběrny. Není to obyčejné železo ale nějaký křemíkový plech. Vykupují tyto plechy ve sběrnách zvlášť za jinou cenu než obyčejné železo a nebo to nerozlišuji?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Trafoplechy se od obyčejného železa cenově lišit nebudou.Jedná se sice o specielní složení,ale nebude na ně určitě jiná cenová relace.

JB

hodnocení

0x

Zkuste se zeptat, dřív měli zajímavé ceny za trafoplechy...

vlastovicka
hodnocení

Ano, já se ptám zde na poradně a zajímá mne jestli to někdo neví nebo nemá s tím nějaké zkušenosti.

Jo, kdybyste měl celá trafa i s Cu vinutím, pak je to o něčem jiném...no, počkejte si, možná se někdo ozve, kdo dával do sběru jen trafoplechy...ale myslím, že se to dřív dozvíte ve sběrnách...ale pokud máte čas...čekejte...nevolejte

danecek*

Za orientované plechy dostaneš tak o tři čtyři koruny víc. Ale musíš toho mít tak ze pět tun a to větších kusech. 10 kilo, a třeba i dva metráky nikdo řešit nebude. Sběrně se musí vyplatit materiál držet odděleně a musí ho umět zpracovávat separátně.

kenav
Kolik a jak velké ty plechy jsou?
vlastovicka
hodnocení

Jsou to trafoplechy z traf vymontovaných ze starých televizi a není toho příliš mnoho. Mne zajímá především to jestli ty trafoplechy mám dávat zvlášť, pokud by to mělo nějaký význam a nebo je rovnou házet mezi ostatní železo.

bz*
hodnocení

0x

A nemáte tam trafo 2*25-30V? /220? dám 30Kč/kg

vlastovicka
hodnocení

Jestli bych tam takové trafo měl to ani nevím, protože ani nevím jaké ty trafa mají napěťové a jiné hodnoty.

bz*

to tam není napsaný? primár 220 sekundár 2*25 až 30 V ... Já mám tímto rozdělaný projekt z dětství, trafo jsem na něco použil ... to trafo musí mít nějakou velikost, nemyslím ty malé, nebo velké, třeba jako ty na sloupu VN, ale třeba 10*10*10 až 20*20*20cm tak něco okolo

děkuji

kenav
Pokud jsou to trafa z televizorů tak se nedají použít neboť to byly převážně převodní,pouze v ruských tv byly síťová trafa a ty měly několik výstupů 6v,pokud se previnuly umělý 300W

hodnocení

0x

Stejně jako obyčejné plechy, alespoň v Ekopronu Metal sro.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]