Nejste přihlášen/a.
Mám nějaké trafoplechy ze starých traf a zajímá mne jak takové plechy vykupují sběrny. Není to obyčejné železo ale nějaký křemíkový plech. Vykupují tyto plechy ve sběrnách zvlášť za jinou cenu než obyčejné železo a nebo to nerozlišuji?
Ano, já se ptám zde na poradně a zajímá mne jestli to někdo neví nebo nemá s tím nějaké zkušenosti.
Jo, kdybyste měl celá trafa i s Cu vinutím, pak je to o něčem jiném...no, počkejte si, možná se někdo ozve, kdo dával do sběru jen trafoplechy...ale myslím, že se to dřív dozvíte ve sběrnách...ale pokud máte čas...čekejte...nevolejte
Za orientované plechy dostaneš tak o tři čtyři koruny víc. Ale musíš toho mít tak ze pět tun a to větších kusech. 10 kilo, a třeba i dva metráky nikdo řešit nebude. Sběrně se musí vyplatit materiál držet odděleně a musí ho umět zpracovávat separátně.
Jestli bych tam takové trafo měl to ani nevím, protože ani nevím jaké ty trafa mají napěťové a jiné hodnoty.
to tam není napsaný? primár 220 sekundár 2*25 až 30 V ... Já mám tímto rozdělaný projekt z dětství, trafo jsem na něco použil ... to trafo musí mít nějakou velikost, nemyslím ty malé, nebo velké, třeba jako ty na sloupu VN, ale třeba 10*10*10 až 20*20*20cm tak něco okolo
děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.