Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka nahřívá vodu na máchání

Od: 1jana® odpovědí: 11 změna:

Zdravím, mám pračku Candy od března letošního roku, tedy v záruce. Dnes jsem si všimla, že prádlo po vyprání je teplé. Vymácháno bylo. Pračka tedy nahřívá vodu i na máchání. Hledala jsem na netu, ale stejný problém jsem nikde nenašla. Setkal jste se s tímto někdo? Budu kontaktovat servis, ale zajímalo by mě to i tak.

doplněno 20.11.21 19:50:

Pračka je připojená na studenou vodu. Máchat v teplé nepotřebuji. I tak nemá nejnižší spotřebu elekřiny ...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fta
hodnocení

0x

A je to problém? Pokud ano, proč? Voda, která přitéká do pračky není teplá?

kami123

Protože je to nehorázné mrhání energií.

Pouštění studené vody na teplé prádlo s práškem je směšná úspora na nepravém místě. Spíš poukázka na kožní.

hodnocení

0x

Máchání v teplé vodě by mohl být speciální přídavný program pro máchání např. dětského prádla, froté prádla a podobně. Ohřátá máchací voda lépe vyplavuje zbytky pracího prášku. Pokud to není váš případ,volejte servis.

hodnocení

0x

Já si myslím, že nenahřívá. Máte prádlo teplé nebo je pjen pračka teplá? Pračka je celá horká po praní a zůstává teplá i po posledním máchání a ždímání. Prádlo je studené, ale pračka je teplá, hřeje. Mám to také tak a měla jsem to tak vždycky. To mám už 4. pračku.

hodnocení

Jejda, píšu prádlo je teplé ...*smich*. Taky někdy špatně čtu, už si to můžeme dovolit.

hodnocení

0x
Jestli nahřívá i při máchání jde jednoduše zjistit pomocí wattmetru do zásuvky. Zatímco při otáčení bubnu a chodu čerpadla/napouštění vody je příkon v desítkách, max stovkách wattů, při ohřevu bude okamžitý příkon většinou vyšší než 1500W.
Zároveň si tak můžete zjistit skutečnou spotřebu pračky za prací cyklus a porovnat s údaji od výrobce. U mě tu kupodivu sedí téměř přesně.
hodnocení

Vyzkouším.

hodnocení

Hm, wattmetr nemám. Podle elektroměru by to také šlo... vyzkouším.

zdenkalhotska
hodnocení

0x
Dobrý den. Mám stejný problém s pračkou AEG. Nová pračka máchá hned od začátku teplou vodou. Přípoj je studená. Opravář mi doporučil zapojit do jiné zásuvky mimo obvod na pračku. Prý se chytrá pračka najde chybu v elektroinstalaci.Skutecne v jiné zásuvce pračka máchala studenou.Zapnuté jiné přístroje fungují normálně. Zkušený elektrikář zatím chybu nenašel. Prosím, jestli mi paní Jana může napsat, jak vyřešili máchání v teplé vodě, s připojením na studenou a nebo jestli měl někdo stejný problém, jak řešil. Děkuji

Jakou chybu v zásuvce by měla najít? Nehledala inteligentně zelenou enegrii? Uvěřila jste pěknému blábolu. Ořívání elektřinou na 40°C trvá 10-15 minut. Jestli byla voda teplá hned po napuštění a na vstupu byla studená, pak se ohřála od prádla a bubnu, nikoli elektřinou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]