Nejste přihlášen/a.
Jaký je Váš názor na odstranění vlhkosti zdiva pomocí desek IsoAir? Dnes to bylo v televizi, ale nemám v tento system moc důvěru.
Nebo již to někdo aplikoval?
Nebude ve zdivu ještě víc vlhkosti?
Jsou to lživé i nformace "Definitivní odstranění problémů s vlhkostí". Odstranění problémů s vlhkostí nespočívá v zakrytí problému deskami polystyrenu, aby to nebylo vidět. Problém se v budoucnu vrátí v daleko horší podobě. Pokud je to definitivní, měli by dávat záruku alespoň 20let!
Udávají toto:
Jak odvlhčení technologií IsoAir funguje?
IsoAir desky mají desky výborné difuzní vlastnosti. Materiál vytáhne vlhkost ze zdí, redistribuuje ji do své pórovité struktury a následně ji nechá bezpečně odpařit do vzduchu v místnosti. Nemusíte se tedy obávat, že by došlo k vytlačování vlhkosti nad úroveň desek, ani k jiným nežádoucím projevům na jejich povrchu.
Narozdíl od sanačních omítek mají desky vysokou pórovitost a nízký difuzní odpor. Materiál proto brání "zasolení” desek, tedy vzniku vlhkostních map se solnými výkvěty, které jsou příhodným prostředím pro plísně a bakterie. Tento scénář u IsoAiru nehrozí.
Čeho bych se obával je zvýšení relativní vlhkosti v sanovaných prostorách, zvýšení vlhkosti ve zdivu a nemožnost kontrolovat, co se tam děje a v neposlední řadě i když je to zásaditý materiál, stejně jako omítka, tak otázka zní, proč se plísně vyskytují na zásaditých materiálech a na deskách iso air ne? To jsou nějací kouzelníci asi . Ono plísně se vyskytují všude tam, kde k tomu mají podmínky a počáteční zásaditost na to nemá vliv! Takže se domnívám, že po čase se problémy stejně dostaví, jen nikdo neví, jak to bude dlouho, protože zkušenosti 20 a více let chybí!Kloknerův ústav potvrzuje funkčnost po 18 měsících a co po 5ti ,letech? To vám nikdo neřekne . Pak už budou jen reklamace a zízračná firma už nebude existovat
Desky zakryjí vhlkost, ale neodstrtaní.
Neviděl jsem dneska celou reportáž, ale z kousku jsem usoudil, že jsem již toto viděl na Primě , asi před rokem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.