Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor na sekční vrata u garáže

Od: lenulakr® odpovědí: 10 změna:

U nás začínáme řešit, kdo nechá vyměnit obyčejná vrata u garáže za sekční. Každý by veškeré náklady hradil sám, z fondu by se na to nic nepřispělo. Zatím má o to zájem jen jeden majitel. Taky to zvažuji, ale protože v garáži mám mimo auta i věci na zahradu, často do ní chodím, myslím, že by to bylo dost nepraktické. Garáže jsou na uzavřeném pozemku ,tak při práci na zahradě máme vrata pootevřená. Připadá mi, že to je teď docela i móda. Pokud má v garáži někdo pouze auto, pak to je dobré řešení, ale pokud garáž využívá i jinak, tak se mi to moc výhodné nezdá. Šli byste do toho?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Potvrdím Váš názor, mám sekční a není nic otravnějšího než neustále čekat až se vrata otevřou a já budu moct vejít do garáže pro cokoliv.
A zase nechat vrata otevřené do ulice to nebudu riskovat.
Já mám naštěstí z garáže do zahrady klasické dveře, tak mě to štve jen když dělám před barákem.

krtek6

a víte vy dva vůbec, že do těch sekčních garážových vrat můžete nechat udělat klasické dveře? dokonce i s nízkým prahem? o moc dražší to není

iks

o moc drazsi to prej neni :D:D:D ty dvere jsou tak 15-20 tisic navic...

krtek6

iks: jo? myslíš, že 3 panty, 1klika s kováním a lemováí vyříznutýho panelu hliníkem je za 15-20tis?...neblbni...takový vrata poptávám furt...

Můžu se zeptat na dobrého výrobce vrat z pohledu cena/kvalita? Právě začínám řešit vrata na garáž. Šířka otvoru cca 250cm
krtek6

gazda: Horman, Trido, Toors (ty bereme my a žádná reklamace)

zaseja
hodnocení

2x

Taky si můžeš nechat udělat vrata co mají v sobě ještě normální dveře, ale pro mě je to nevyhovující, vadí mi to lámání při vyjíždění, je to zdroj poruchy třeba těch pantů, ve kterých se ty vrata lámou, vadily by mi ty kolejnice a motor u stropu, tam mám na stropě zavěšené žebříky, pokud by to byly vrata ovládané ručně, tak zase překáží na boku ty závaží, při elektrickém zase raáno budeš pospíchat do práce a při výpadku elektriky se budeš vztekat s ručním nouzovým otevřením, když to lidi dlouho nepoužili a ejhle, ono to nějak zatuhlo a nebo se jim urval ten provaz a nebo si zapoměli v garáži v autě klíč od toho nouzového otvírání, já bych si to domu nedal.

krtek6

nesmíš si objednávat aušusový vrata a nebudeš mít poruchy...dáváme vrata všude možně, máme osvědčené dodavatele a nepamatuju si jedinou reklamaci...

zaseja

krtku, jako všechno mají i vrata svoje kurvítka, u těhle jsou to mnou popsané závady pantů a špagátů, zalomený klíče u nouzáků ale hlavně se časem rozpadnou boční kolečka, vysypou se v nich ložiska.

Ty namontuješ vrata, oni ty dva roky vydrží, pak se začnou sypat kolečka, lidi to nějak další dva roky zvládají otvírat, u elektrických si toho ani nevšimnou, dokud to nevypadne z kolejí a nejde jim to dovřít, ale to už si nevolají třeba tebe, protože to už není v záruce.

hodnocení

2x

Pokud ty vrata používáte často jen k průchodu, můžete si přece objednat posuvná - s horizontálním posuvem.

compact-hk.cz/...

vím o několika takových provedeních, mj i u vjezdu do penzionu a funguje to stejně jako ty klasická, jen projítí je podstatně rychleší bez plazení se pod pootevřenými vraty

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]