Nejste přihlášen/a.
@milancukrar SPOT jsou spotové (velkoobchodní) ceny, které se u plynu mění každý den a u elektřiny každou hodinu.
@joudic BIDLI ale má i jiné produkty, než SPOT. Milan SPOT nemá.
Myslím, že čekat není co a co nejdříve si najít nového dodavatele a přejit od DPI k němu na stasndardní smlouvu. Já mám uzavřené smlouvy na elektřinu a plyn s ČEZem na dobu neurčitou. Prozatím ale bohužel už téměř měsíc čekám než mě převedou od DPI na standardní smlouvu k tomu ČEZu. Elektřina a plyn jsou v současnosti všude drahé, ale podle toho co za to chtějí DPI je to všude na standardní smlouvu více či méně levnější. Já se v těchto věcech příliš nevyznám, ale hodně lidí psalo různě v internetu, že od DPI přechází k ČEZu a i ty fronty před zákaznickými centry ČEZu které ukazovali v televizi o tom svědčí a tak jsem s ČEZem uzavřel smlouvy i já. Nevím ale nezdrařuje ten ČEZ náhodou už od 1. prosince a né až od nového roku? Pokud se ta cela situace se zdražováním energií např. někdy v příštím roce ustáli a bude v čem mezi dodavateli vybírat tak možná zvážím zněnu a přechod k jinému dodavateli pokud některý bude levnější. Ten ČEZ považuji jako dočasné řešení lepší než zůstat u DPI a jestli u toho ČEZu zůstanu nebo ne to se ukáže s časem.
kenav: Proč smlouvy pouze na dobu určitou? V současností je doba celkem nejistá a nevíme jak se ceny energií budou dále vyvíjet. Pokud se situace s cenami energií uklidní a ceny by po čase začly klesat o čem někteří různě spekulují tak ze smlouvy na dobu určitou tak jednoduše bez sankci nepůjde přejít jinam kde by to mohlo být levnější a bude třeba zůstat po tu určitou dobu s fixovanými cenami které jsou nabízené nyní.
mikihans: Já když jsem vyřizoval smlouvy na přechod od DPI s elektřinou a plynem k ČEZU na standardní smlouvu tak mi byly přednostně nabízené smlouvy na dobu určitou a na neurčitou tak jak jsem to chtěl jsem si musel sám vyžádat. Z toho vyplývá to, že nabízí smlouvy na dobu určitou i neurčitou.
stir: Jak se budou ceny elektřiny vyvíjet to asi těžko bude někdo přesně vědět. To se může jen předpokládat. Kdyby se to přesně do předu vědělo tak by někteří dodavatele si mohli dopředu nakoupit dostatek elektřiny když ještě byla levnější a nyní by nemuseli ukončit dodávku kvůli tomu, že elektřina a plyn místo předpokládaného zlevňování najednou prudce zdražily.
mikihans- a mohl by jsi upřesnit, jak jsi si tu smlouvu na dobu neurčitou vyžádal? Je to vůbec možné? Je toto případně možné provést třeba i přímo návštěvou na služebně? Dík za odpověď.
stir: Netroufal bych si odhadovat jaké to z cenami energií bude. Před asi půl rokem asi nikdo nepředpokládal, že cena energií nyní najednou až tak hodně zdraží.
355
19.11.21 14:15
355 - ještě mi nějak upřesni, jak jsi získal u ČEZu ti smlouvu na dobu neurčitou (mikihans -omluva, původně jsem to směřoval omylem na Tebe). Podle mé zkušenosti, pokud chci nyní uzavřít on-line smlouvu s ČEZem, tak je to pouze na dobu určitou od jednoho do tří let. B\ylo možné případně osobně přímo na služebně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.