Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení typu/výrobce starého soustruhu

Od: josefka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

před časem se mi podařilo zachránit před likvidací středně velký soustruh s původně transmisním pohonem, předchozím majitelem předělaným na pohon řetězem (kombinace el-motor převodovka z gazíku či něco podobného). Vzhledem k dost zanadebanému stavu (vzdor tomu všemu je ale vše funkční) stroj postupně demontuji a postupně jej budu opět (po případné repasi - bude nutné něco málo posvařovat,...) dávat opět dohromady. Bohužel jsem zatím(!) nenašel jedinou stopu po označení typu či výrobce! Po poradě s několika lidmi, kteří alespoň vzdáleně tuší, co to vůbec soustruh je, odhaduji, že by mohlo jít o nějaký "Volman" bo "Ernst a Krause". Postupně odkrývám letité vrstvy zaschlého maziva a barvy, možná že přeci jen na nějakém díle něco objevím, leč zatím bez většího úspěchu. Zatím jsem našel jen 4 prázdné otvory na litinové hlavě pod vřetenem, kde byl evidentně umístěn nějaký štítek a na několika částech nálitky písmen "RD". To je však dosud vše.

Může mi někdo prosím poradit (pokud by dle přiložených snímků hned nevěděl) o jaký typ/výrobce se jedná, popř. kde bych měl hledat?

Děkuji předem za každou konstruktivní odpověď, Josef Kalát

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

0x

A kde jsou ty fotky?

josefka*
hodnocení

Něco se nepovedlo při původním zadání. Nejspíše jsem před odesláním nezkontroloval přílohy, které zmizely v čase, kdy jsem psal text a mezitím došlo k mému odhlášení. Snad to nyní bude v pořádku. Děkuji za upomínku.

Určení typu/výrobce starého soustruhu
Určení typu/výrobce starého soustruhu #2
Určení typu/výrobce starého soustruhu #3

hodnocení

0x

Zkuste pátrat zde: forum.strojirenstvi.cz/....

Určité rysy jsou společné pro J.Volman

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]