Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před časem se mi podařilo zachránit před likvidací středně velký soustruh s původně transmisním pohonem, předchozím majitelem předělaným na pohon řetězem (kombinace el-motor převodovka z gazíku či něco podobného). Vzhledem k dost zanadebanému stavu (vzdor tomu všemu je ale vše funkční) stroj postupně demontuji a postupně jej budu opět (po případné repasi - bude nutné něco málo posvařovat,...) dávat opět dohromady. Bohužel jsem zatím(!) nenašel jedinou stopu po označení typu či výrobce! Po poradě s několika lidmi, kteří alespoň vzdáleně tuší, co to vůbec soustruh je, odhaduji, že by mohlo jít o nějaký "Volman" bo "Ernst a Krause". Postupně odkrývám letité vrstvy zaschlého maziva a barvy, možná že přeci jen na nějakém díle něco objevím, leč zatím bez většího úspěchu. Zatím jsem našel jen 4 prázdné otvory na litinové hlavě pod vřetenem, kde byl evidentně umístěn nějaký štítek a na několika částech nálitky písmen "RD". To je však dosud vše.
Může mi někdo prosím poradit (pokud by dle přiložených snímků hned nevěděl) o jaký typ/výrobce se jedná, popř. kde bych měl hledat?
Děkuji předem za každou konstruktivní odpověď, Josef Kalát
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.