Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gamat 4000

Od: petiki* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, mám gamat 4000 po zapálení plamínek hoří stále, bez zhasnutí. Ale po spuštění se občas vypínají. Někdy několikrát po sobě a někdy zase vydrží hořet celý den.

Děkuji za radu

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co takhle údržba? kdy jste je naposledy nechal vyčistit? Vloni, před 5 lety, před 10 lety, nikdy? Teoreticky se to má dělat jednou ročně, nejlépe před zahájením topné sezóny. Málokdo to ale dělá.

doplněno 17.11.21 19:11:

No jo, jenže tou údržbou není myšleno otření prachu z tělesa, ale vyčištění hořáku a dalších zařízení uvnitř topného prostoru, případně výměna špatně fungujících součástí (termočlánek, termostat, tepelná pojistka...) To jste také dělal před 3 lety? Nebo to nedělal nikdo od roku 1965 (přibližný rok výroby)?

petiki*
hodnocení

Ano máte pravdu, 3 roky bez servisu. pouze jsem rozebral kryty, vyluxoval a otřel.

petiki*
17.11.21 19:16
hodnocení

Já vím

petiki*
hodnocení

Servis s nějakou drobnou výměnou dílu se dělal před třemi roky servisákem. Jen jsem se ptal, jestli to není nějaká prkotina, kterou prozatím vyřeším sám.

hodnocení

0x

První a druhá věta si odporují. Co se děje když se vypnou? Plamínek hoří nebo ne? Máte k nim návod?

petiki*
hodnocení

Když vypnou, tak už nehoří ani plamínek, a musí se znovu nahodit. Návod není.

Je možné, že plamínek hoří nakřivo nebo málo a nezahřívá tak dostatečně termočlánek. Je to vidět okénkem a odtud se dá také vyčistit. Také je možné, že nedrží dobře elektromagnet. Zkuste kamna vypnout vytažením tlačítka a razantně několikrát tlačítko domáčknout na doraz. Při zapalování držte větší silou.

Gamat 4000.pdf2 MB
petiki*
17.11.21 19:26
hodnocení

hodnocení

0x

Rozumím Vám dobře, že několik dní hoří plamínek OK, Wafky hoří, ale občas zhasne plamínek?

petiki*
hodnocení

Když jsou na plamínek, tak nikdy nezhasnou. Pouze, když se otočí knoflík na topení, tak se to takhle chová. Někdy topí dlouho bez zhasnutí. Někdy musím škrtat 10x za den

Rozebrat, vyčistit, seřídit.

petiki*
hodnocení

Díky, někoho si na to zavolám.

hodnocení

0x

nemáte pavučinu v komínku? nejběžnější závada

petiki*
hodnocení

Něchtělo se mido toho jít. Kraje krytu jsou pod fasádou, ale asi mi nic jinýho nezbyde a o víkendu to zkusím, díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma gamat 4000

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]