Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahození omítky v paneláku po škrábání

Od: duran* odpovědí: 5 změna:

Ahoj všem,

Chtěl bych se zeptat jak nahodit svépomoci omítku (či jiný nános) na panelové zdi v bytě. Před třemi lety jsou koupil byt a ihned po koupi jsem všechny místnosti maloval sněhobílým Remalem. Problém nastal u jednoho malého pokoje, kdy jsem nechal schnout barvu přes noc a po příchodu druhý den byla značná část stropu dole na zemi - včetně omítky, až na panel. Vzhledem k tomu, že celá barva držela špatně, na poklep nehtem šly slyšet vzduchvé mezery mezi barvou a panelem, rozhodl jsem se seškrábat celou místnost a vzhledem k tomu, že jsem se stěhováním spěchal (končící nájemní smlouva) a tuto místnost jsem měl vyhrazenou jako šatník (11m2), nějak jsem se s tím nechtěl párat. Udělal jsem tedy to, že jsem místnose seškrábal, nechal zdivo vyschnout, natáhl na panel penetraci a na tu ve třech vrstvách vymaloval Remal sněhobílý. Nyní bych si v pokoji chtěl udělat ložnici a chtěl bych zeď dát nějak do pořádku - jdou vidět její nerovnosti, sádra kolem zásuvek, sadra místo bývalých hmoždínek atd. Prosím, jak postupovat? Musím barvu z panelu oěpt seškrábat aby byl panel čistý? Nebo stačí zeď opět zpenetrovat a nanést omítku? Ještě mě napadl Relam Struktura, mohl by tyto nerovnosti zakrýt nebo je opravdu nutné udělat komplet omítku?

Děkuji všem za odpovědi - jsem v tomto mimo obor a zajímá mě jak postupovat a nebo i případná investice, kterou by to u firmy stálo. Díky moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Penetraci uz nedavejte. Podklad jen setrete navlhcenym hadrem od prachu a natahnete sterkovou hmotu Devoskyt. V jednom kroku srovnate az 5mm, po zaschnuti prebrousite. Pripadne date dalsi vrstvu. devoskyt.cz/...
duran*
Díky za odpověď. Předpokládám že to je hotový produkt a stačí jej rovnou dat na nerezové hladítko a nanášet na zdivo, bez nějakého míchání a podobně, mám pravdu? No jsem zvědavý jak mi to půjde od ruky s tím hladítkem :D Díky za radu. :)

Ano, je to uz primo k natazeni.

krtek6

Devoskyt, stěnusprav je to všechno na jedno brdo. Je to rozmíchaný sádrový tmel. Upe ten samý co používají Sádrokartonáři na stěrkování...doporčuju kýbl z DEK tradu...ten 25kg...poměr cena výkon ideál...akorát pozor! při běžné vrstvě pár mm trvá min. 4hod v takovém podzimním počasí než to vyschne a je to ready k malování. Čím větší vrstva, tím delší schnutí...

duran*
Díky za informaci. Vzhledem k chladnému počasí to už nechám nejspíše na jaro. Důležité je že vím co pořídit a jak se s tím vypořádat. Díky moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]