Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spočítat tah komínu

Od: sedlib* odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer,
Jde nějak spočítat nebo dovedl by mi někdo říct jaký máme tah komínu když máme,SCHIEDEL 200mm , Celková víška je 7 m,účinná víška 4 m, napojení je krbovou odbočkou 45°
děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

0x

muzuse zeptat na duvod? dehtuje vam to? nebo myslite ze sem vam ali kour? vetsinou se to poznalo po zapaleni papiru a poznate jestli to tahne a jak

sedlib*
hodnocení

Pořídili jsme si krbová kamna a příjde mi že pořát nějak moc hoří i když zavřu primární a sekundární(ikdyž ten moc nereaguje nikdy) vzduch.V návodu píšou že optimální tah by měl být 12 Pa

technikjirik*

Když zavřete komínovou klapku a přivdušňování necháte na minimumu tak nemůžete mít velký tah. Komínová klapka nikdy není a ani nesmí být těsná. Vždy musí mírně propouštět. Spodní přivzdušňování oproti klapce je celkem hodně těsné. Horní deflektor se spolehlivě postará o retardaci přímého vztlaku do komína.

Ty 4 m účiné výšky jsou celkem na spodní hranici a průměr 200 je běžný normál

Pokud jde o to, že palivo vyhoří plamenem aníž by vytvořilo žhavé uhlí, pak je palivo nevhodné pro topení v krbu. Do krbu se hodí suché dřevo. Pokud používáte dřevěné brikety nebo jiné prefabrikované palivovové produkty, pak se ujistěte, že skutečně určené do krbu.

Pro nějaké info se můžete mrknout i sem: jirikovovideni.eu/...

sedlib*
hodnocení

Díky, kouknu na stránky a asi pořídím tu komínovou klapku.

joska69*

Dobrý den.Vyrábím nerezové komíny a vím že hodně záleží na výrobci kamen . Mohu se ještě optat na typ kamen? Nezdá se mi že by na ten průměr a výšku komínu byla potřeba klapka komína když má krb výkon 12kw . S pozdravem Ladnar

technikjirik*

můžete mi dát adresu vašeho webu do vnitřní pošty rád bych si početl..díky

joska69*

tady je adresa na firmu www.izomat.com

technikjirik*

to je nepovolená reklama... to je špatně..

joska69*

omlouvám se poraďte mi prosím jak to smazat . děkuji

technikjirik*

to je na admina... on si s tím poradí..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]