Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připevnit SDK podhledy do panelového stropu

Od: charllie* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

rekonstruuji byt v paneláku a plánuji v celém bytě instalovat SDK podhledy (kvůli rozvodům elektřiny a odhlučnění sousedů). Nicméně když jsem si spočítal počet přímých závěsů, které budu muset instalovat do největší místnosti (cca 6 m x 3,4 m) dostal jse se k číslu 33 (pokud počítám rastr 50 x 100 cm). Znejistěl jsem, zda tímto počtem děr nemůže být narušena statika stropních panelů (ač vím, že se SDK podhledy v panelácích dělají běžně). Z toho důvodu jsem začal uvažovat nad nastřelovacími hřeby do betonu. A moje otázka zní:

1) Je zhlediska možného poškození panelu šetrnější použití klasických natloukacích hmoždinek s předvrtáním děr nebo byste spíše doporučili nastřelovací hřeby do betonu? Na ceně nezáleží.

2) Nemůže zmiňovaných 33 děr poškodit statiku panelu?

Předem velice děkuji za případné odpovědi a vaše názory.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

1x

buď v klidu...jsou tam horší umělci...pokud tam nebudeš dávat 12x150 hmoždinku tak se nic nestane...to drží na 6x50 ani ne

hodnocení

0x

Diera 8mm pre kovovy nabijaci kolik hlboka 4cm neublizi 15 cm panelu, pri takom pocte je to zanedbatelne. To by ste museli navrtat krizom cez panel liniu dier8 v rozostupe 2cm, aby to prasklo.

Len vas musim upozornit, odhlucnenie od toho necakajte, ak ma sused zle spravenu podlahu, tak zvuk sa prenesie do steny a s tym vam strop nepomoze.

krtek6

pokud dorží technologické postupy, čili, že použije modré desky, pásku(gumu) po obvodovém rastru a dá tam správně vatu...ta si pomůže trochu

Moja skusenost je, ked je u suseda neurobena akusticka izolacia dlazka - stena, tak sa zvuk siri stenami a je jedno, ake opatrenia tykajuce sa stropu sa podniknu v dolnom byte.

To su tie napady, ktore sa objavuju tuna casto, napr vyliat betonom nerovnosti, ziadny izolacny a dilatacny pasik po obvode. Potom na to borci polozia plavacku cez mirelon (lebo je lacny) a dolni susedia sa mozu zblaznit.

krtek6

a na co jinýho bys chtěl tu plovoučku pokládat když ne na mirelon? pouč mě...

Aspon 8mm hobru, je tvrda = nepreslape sa a nestlaci pod nabytkom a zvuk izoluje ovela lepsie. Vyraba sa specialna podlahova hobra ta tento ucel, zelena.

krtek6

ale neříkej...ani jedna vlastnost co jsi napsal není pravda...těch tvých 8mm jsem zkoušel přímo u sebe doma, protože jsem potřeboval vyrovnat výšku...a bylo to měkký jak prase...cokoliv co je víc jak 4mm se promáčkne...

charllie*
hodnocení

A s těmi nastřelovacími hřeby zkušenost máte? Udržely by ten podhled? Předpokládám, že by to mohlo být aj rychlejší a celkově méně hlučné v porovnání s vrtáním. Krom statiky také řeším, abych co nejméně omezoval hlukem okolní byty.

krtek6

moc to řešíš...mám SDK podhled ve starým keramickým stropu kde trefit díru je 100% šance a drží to...ten hluk při realizaci musí dotyční přetrpět...to jinak nejde...doporučuju si sehnat kvalitní vrtačku do betonu...nějakou profi hilty ideálně...pak se budou trápit velice krátce a ty ani nebudeš vědět, že jsi vrtat do betonu...jestli máš obyč narexu po tatovi...tu rovnou zahoď...ta to nedá

Jedna diera = 10 sekund, so 4 brit vrtakom a pneumatickym priklepom od 2.5 Joule vyssie

hodnocení

0x

Já bych nedával nic do stropu, kvůli přenosu hluku, ale použil systém Knauf D131. UW a CW profily. Podle technických listů. Pokud je dost místa přidat trošku Isover AKU.

desky bych dal

sádr. BLUE AKUSTIK 12,5mm KNAUF 2,0m x1,25m SV. MODRÁ (40)

hodnocení

0x

Jestli budete vrtat nebo nastřelovat je podružné. Důležité je , dělat s profi nářadím. O statiku panelu se nebojte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]